Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 2., péntek

17.463 - Mácsai Rozáliától Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet legfrissebb mai mti közleménye EU állásfoglalással kapcsolatban

Feladó: Rozália Mácsai
Dátum: 2013. augusztus 1. 15:07
Tárgy: Mácsai Rozáliától Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet legfrissebb mai mti közleménye EU állásfoglalással kapcsolatban
Címzett: Kutasi József Antal

 
Ausztriai felügyelethez hasonlóan, melyek csökkentik és korlátozzák a devizaalapú pénzügyi termék elérhetőségét és értékesítését, valamint léteznek olyan fogyasztóvédelmi és prudenciális szabályok, melyek betartatása mellett a termék értékesíthető.

Az Egyesület álláspontja szerint az EU állásfoglalása és tájékoztatása alapján hazánkban a pénzügyi felügyelet (PSZÁF), valamint a hazai pénzügyi szektor mellőzte a hatályos törvényi szabályozás, illetve az EU irányelveinek a betartatását és betartását.
A Magyar Állam a devizahitelezés nyomait kívánja eltüntetni a termék kivezetésével, de a lakosságban hagyott mély nyomokat csak a tisztességes kártérítési és kártalanítási folyamat tudja enyhíteni.
Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet ezért is fordult az Osztrák Pénzügyi Felügyelethez (FMA), három ausztriai "Anyabank"-ja miatt! Okiratotkkal alátámasztva, mivel az eljáráshoz kérte az FMA!  Az nem lehetséges, hogy mindkét ország tagja az EU-nak és egyik országban betartják az EU-s jogszabályokat, másik országban, Hazánkban pedig nem! Hazai pénzügyi felügyelet és az előző időszakban regnáló kormány szabályozatlan környezetben, az akkor MNB elnökével karöltve,  hagyta kifosztani a Magyar Nemzetet!
 
Üdvözlöm Önöket:
Mácsai Rozália