Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 8., hétfő

19.314 - A ​ Magyarok Világszövetsége székházának szeptemberi programjai > Budapest > 2014

Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. szeptember 8. 15:13
Tárgy: Az MVSZ székházának szeptemberi programjai 
Címzett: 
​Kutasi József Antal​

  1. ​​
     

    Magyarok Világszövetsége székháza

    MVSZ ― MAGYAROK HÁZA

    Bankszámlaszám: 10300002-20102159-00003285

    1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3. Tel: 267- 4510

    www.magyarokhaza.hu, mvsz.szekhaz@gmail.com

     
     

 

 

 

 

 

 


2014. szeptember – Földanya hava


A Magyarok Világszövetsége székháza, az MVSZ – Magyarok Háza életében meghatározó szerepet tölt be a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, amelynek heti három alkalommal zajlanak előadásai. Ezek élő, internetes közvetítésben is követhetők. A 2013/14-es tanév második félévének kiemelt tantárgyai: A magyar nemzet, tantárgyfelelős: Bottyán Zoltán, ügyvezető elnök, valamint A szervezett magánhatalom és a magyar nemzet sorskérdései, tantárgyfelelős: Dr. Drábik János, elnök. A magyar nemzet c. tantárgy előadásainak a Magyarok VIII. Világkongresszusán 2012-ben elhangzott szövegváltozatát a mostani előadások hetének elején a világhálón közzétesszük. Ekképpen mindenkinek ideje lesz átgondolni, előzetesen kérdéseket, véleményt eljuttatni az előadókhoz.

Heti rendszerességgel szervez programokat a Herman Ottó Társaság. Kéthetente, szombaton tart előadásokat a rák elleni küzdelem ismert szakértője, Dr. Dávid Tamás CoD TM GYÓGYULTAK KLUBJA címmel.

Minden héten, szerdai napokon, 9-17 óráig ingyenes jogi segítség, mediáció – közvetítői közreműködés vehető igénybe az MVSZ tagjai részére, elsősorban gazdasági, munkaügyi, családjogi természetű ügyekben, illetve válóperekben.

Kimondottan fiatalokat céloz meg a wargammers.hu/D21 modellezők köre, amely a hétvégeken tart találkozót.

Megfelelő érdeklődés esetén a Dob-szerdák folytatódnak.

Kéthetente Suska kör, amely egy olyan csere-bere rendszer, ahol a tagok szolgáltatásokat és termékeket tudnak adni, venni suskáért, illetve suska-forint bizonyos arányáért. A fizetőeszköz mértékegysége a suska. A Suska Kör lét oka és célja, hogy a termékek és szolgáltatások forogjanak a használók között.
Egész hónapban megtekinthető Varga Ildikó festőművész Hódolat a Képes Krónikának c. tárlata a Bartók-teremben. Tekintettel arra, hogy a művésznő beteg volt, 18-án lesz a Bartók-teremben a kiállítás hivatalos megnyitója.

A portán 8-20 óra között aláírásgyűjtés folyik a kárpátaljai magyar fiatalok védelmére.

Jeles vendégeink:

Bogyay Elemér, Dr. Dávid Tamás, Kondor Katalin, Patrubány Miklós, Dr. Petz Ernő, Siklósi András, Dr. Vass Csaba

5. péntek

18 óra ― Bartók-terem ― A vaddiófa árnyéka ― Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése belépődíjas.

6. szombat

10 óra ― Bartók-terem ― „CoD TM GYÓGYULTAK KLUBJA" „Kezedben tartod az életed" – segítség RÁK esetén – az egészség megőrzésére az őserdő ereje, az életerő forrása"Előadó: Dr. Dávid Tamás elnök, tudományos főigazgató, az osztrák becsületrend kitüntetettje.

7. vasárnap

10 óra ― Csontváry-terem ― Suska-kö

​r​

8. hétfő

17 óra ― Bartók-terem ― Mit kell tudni az energetikáról? Klimatológiai anomáliák Európában A Herman Ottó Társaság közös előadása a Szt. László-MTA-val (közvetítéses). Előadó: Dr. Petz Ernő professzor, klimatológus. Az előadás belépődíjas.

9. kedd

17-20 óra ― Bartók-terem ― Gyógyító Baráti Kör ― Gyógyítás

12. péntek

18 óra ― Bartók-terem ― A vaddiófa árnyéka ― Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése belépődíjas. 

15. hétfő

17 óra ― Bartók-terem ― Közös vonások, máig ható tanulságok 1848-49 és 1956 forradalmaiban és szabadságharcaiban A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Siklósi András kutató. Az előadás belépődíjas.

19 óra ― Bartók-terem Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadása Petőfi Sándor méltó eltemetése és a Magyarok VIII. Világkongresszusának Zárónyilatkozata és határozatai

18. csütörtök

18 óra ― Bartók-terem ― Hódolat a Képes Krónikának ― Varga Ildikó gyűjteményes kiállításának megnyitója 

19. péntek

18 óra ― Bartók-terem ― A vaddiófa árnyéka ― Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése belépődíjas.

20. szombat

10 óra ― Bartók-terem ― „CoD TM GYÓGYULTAK KLUBJA" „Kezedben tartod az életed" – segítség RÁK esetén – az egészség megőrzésére az őserdő ereje, az életerő forrása"Előadó: Dr. Dávid Tamás elnök, tudományos főigazgató, az osztrák becsületrend kitüntetettje.

21. vasárnap

10 óra ― Kossuth-terem ― Suska-kö

​r​

22. hétfő

17 óra ― Bartók-terem ― Kondor Katalin látogatása Kanadában A Herman Ottó Társaság közös előadása a Szt. László-MTA-val (közvetítéses).

                Előadó: Kondor Katalin, Bogyay Elemér. Az előadás belépődíjas. 

23. kedd

18 óra ― Bartók-terem ― A vaddiófa árnyéka ― Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése ingyenes.

17-20 óra ― Arany János-terem ― Gyógyító Baráti Kör ― Gyógyítás

24. szerda

18-20 óra ― Bartók-terem ― A szervezett magánhatalom és a magyar nemzet sorskérdései ― Megnyitó, a megoldás időszaka A Szt. László-MTA

              előadása, Dr. Drábik János tantárgya, előadó: Dr. Drábik János 

25. csütörtök

18-20 óra ― Bartók-terem  Magyar Akadémia Szemináriumi Nap Őseink a szkíta  íjfeszítő népek ― A sztyeppe-övezet lovas nomád népeiről

                 Nimród királytól napjainkig. Betekintünk még a csillagmítoszi világképbe is, különös tekintettel a magyar eredetmonda csillagászati

                 vonatkozásaira. Előadó : Virág László Gábor. Az előadás belépődíjas.

26. péntek

18 óra ― Bartók-terem ― A vaddiófa árnyéka ― Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz  Sándor életéről. A vetítés megtekintése belépődíjas.

29. hétfő

17 óra ― Bartók-terem ― Emberi kapcsolatok a politikában Szeretetszabadság A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Dr. Vass Csaba, egyetemi tanár, politológus, filozófus. Az előadás belépődíjas.

Minden hétfőn, kedden és csütörtökön 18.00-19.30 óráig és 19.30-21.00 óráig TÁRSASTÁNC TANFOLYAM. Érdeklődni lehet: 06/70-263-08-64; www.dancingqueen.hu

 

Dr. Tóth Gyöngyi jogtanácsos elérhetősége időpont egyeztetéshez: tel.: +36-70-944-9111,

e-mail: drtothgyongyi2010@gmail.com 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8365/140908