Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 11., csütörtök

19.337 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Szeptemberi hajrá a Kerékpárosbarát címekre pályázóknak


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2014. szeptember 11. 18:41
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2014-09-11
Társadalmi egyeztetésen a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia tervezete és a kapcsolódó környezeti vizsgálati jelentés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. koordinálásában létrehozott szakértői kör bevonásával elkészítette a Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát és az ehhez tartozó környezeti vizsgálati jelentést. A dokumentumokkal kapcsolatos társadalmi egyeztetés 2014. szeptember 11-én veszi kezdetét.

Új vezérigazgató az Antenna Hungáriánál

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Kápolnai Andrást kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szakmai felügyelete és tulajdonosi joggyakorolása alatt álló Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatójának. A kinevezés 2014. szeptember 10.-étől hatályos.

A legkorszerűbb nagygépes technológiával indul el a dél-balatoni vasútvonal fejlesztése

A 32 kilométeres Lepsény - Szántód, Kőröshegy szakasz felújításának eredményeként a vonatok a jelenlegi 60-80 helyett 100 km/órás sebességgel közlekedhetnek 2015 nyarától. „A korszerűsítésnek köszönhetően 5 perccel csökkenhet a menetidő, javulnak a menetrendszerű vasúti közlekedés feltételei" – fejtette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2014. szeptember 9-én, Siófokon.

​​
Szeptemberi hajrá a Kerékpárosbarát címekre pályázóknak

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

Kulcskérdés a megújuló energiák felhasználásának növelése Magyarországon

Magyarország versenyképessége és energiabiztonsága szempontjából kulcskérdés, milyen mértékben sikerül kiaknázni a megújuló forrásokban rejlő lehetőségeket - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. békési telephelyén épült biogáz üzemének ünnepélyes átadásán.

Az NFM partnerként tekint a vállalkozókra a fogyasztóvédelem területén is

Jelenleg 2300 vállalkozás szerepel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) pozitív listáján, a célunk pedig az, hogy ez a szám folyamatosan bővüljön – monda el Koszorús László az idegenforgalmi szezont értékelő sajtótájékoztatóján, 2014. szeptember 5-én, Budapesten. A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár arról is beszámolt, hogy évről évre javul a vállalkozások jogkövető magatartása.