Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 24., szerda

19.411 - ​Földművelésügyi Minisztérium: ​Édes Napok a Várban


Feladó: Földművelésügyi Minisztérium
Dátum: 2014. szeptember 22. 17:25
Tárgy: A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele 2014-09-22
2014. szeptember 15-21.
Jövőre hárommilliárd forinttal több jut baromfi állatjóléti támogatásra

A Kormány a jelenlegi, évi nyolcmilliárd forintos baromfi állatjóléti támogatást hárommilliárd forinttal megnöveli 2015-re, ami az idei utolsó negyedéves, jövőre kifizetendő támogatásokban már meg fog jelenni – mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, Ráckeresztúron.

2015-től indulnak a termeléshez kötött támogatások

A kormány a Közös Agrárpolitika (KAP) reformjának keretében új elemeként bevezeti a termeléshez kötött támogatásokat. Elsősorban a munkaintenzív ágazatok összesen 1,2 milliárd euró támogatásban részesülnek 2015 és 2020 között.

Az új globális kihívásokra fel kell készülni a növénytermesztésben

A világszínvonalú magyar agrárkutatásnak köszönhetően az ország élen jár a hatékony, gazdaságos növénytermesztésben, és a minőségi élelmiszerek előállításában, így a globális problémák kezelésében - hangsúlyozta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szerdán egy konferencián.

A Kormány azonnal segít az almatermelőkön

A Kormány nem vár Brüsszelre, hanem a kialakult helyzet kezelése érdekében 3,16 milliárd forint értékben indít programot az almatermelőknek. Ennek keretében támogatja az almasűrítmény és az étkezési alma tárolását, a tárolókapacitások tartályládák beszerzése útján történő bővítését, valamint az almafelhasználás ösztönzését, és egy almapromóciós kampány indítását.

60 éves a magyar növény- és talajvédelem

A közös célt, hogy fenntartható gazdálkodás mellett mindig kiváló minőségű és biztonságos magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára, a növény- és talajvédelem elkötelezett képviselői szakértelmükkel, a gazdálkodók tevékenységének támogatásával segítik, biztosítják – köszöntötte a Növény-és Talajvédelmi Szolgálat 60. évfordulóját ünneplőket Bognár Lajos

Natúrparkot avattak a Somogy megyei Törökkoppányban

Magyarország nyolcadik natúrparkját pénteken a Somogy megyei Törökkoppányban avatták fel; a természeti és kulturális értékeket védő, egyúttal az ökoturizmust és a vidékfejlesztést szolgáló csaknem 400 hektáros terület a Koppány völgyében fekvő tíz település összefogásának eredményeként nyerte el a natúrpark címet.

Kétpólusú bormarketinget tervez az agrártárca

A diplomataszüret kiváló alkalom arra, hogy hazánk megismertesse más országokkal különleges tájait, értékeit, borait – mondta el a földművelésügyi miniszter a XVII. Diplomata Szüreten, Tihanyban.

Folytatódik a hulladékgazdálkodás megújítása

A kormány hulladékgazdálkodási koncepcióját ismertette a XVI. Hulladékhasznosítási konferencián tartott előadásában a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára, Gyulán.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén a NAKVI

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI), amelynek fő feladata az agrárszaktanácsadás és képzés irányítása, felügyelete, valamint koordinálása.

Határokon átívelő gyakornoki program

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára köszöntötte azokat a tehetséges erdélyi és vajdasági diákokat, akik a tárca által immár második alkalommal meghirdetett gyakornok program keretében 10 napon keresztül ismerkedhetnek a minisztérium és háttérintézményei tevékenységével, az agrárigazgatás rendszerével.

Nemzeti Vágta hetedszer a Hősök terén

Az immár hagyománynak számító lovas verseny- és programsorozat rengeteg látogatót vonzott a fővárosi Hősök terére. Az Ötösbefutó Fogatvágta győztesének a díjat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át.

A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő borvidék

A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Szekszárdon, amikor megnyitotta a város szüreti fesztiválját.

A kalocsai fűszerparprika világhíres hungarikum

Hosszú évek után az idén megállt a paprika termőterületének csökkenése, a fűszernövényt most 800 hektáron termelik a kalocsai védett területen – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Kalocsán, a 25. paprikafesztivál alkalmából rendezett gasztroshow megnyitóján.

​​
Édes Napok a Várban

Az öt legnagyobb európai fesztivál között tartják számon a Budai Várban megnyílt reprezentatív háromnapos csokoládé-, és édességünnepet. A magyar édesipar krémje mellett neves nyugat-európai kiállítók is megjelennek.

Stabilizálódott a dísznövény-ágazat helyzete

Stabilizálódott a magyar dísznövény-ágazat helyzete, az ágazat éves árbevétele 120 milliárd forint, s 25 ezer család megélhetését biztosítja - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Szigetszentmiklóson a XX. Hortus Hungaricus nemzetközi kertészeti szakkiállítás és vásár megnyitóján.

A miniszteri megbízottak visszautasítják a Jobbik alaptalan vádaskodását

Fazekas Szabolcs és Kovács Sándor miniszteri megbízott közleménye.