Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 24., szerda

19.412 - ​Emberi Erőforrások Minisztériuma: Év végéig mintegy 1200 bölcsődei férőhelyet adhatnak át


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. szeptember 22. 17:17
Tárgy: Az EMMI 38. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 38. heti hírlevele 2014-09-22
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 38. heti hírlevele
Anyanyelvünkön és zenei kincsünkkel nevel a Református Zeneóvoda Nagyváradon

Új épületben kezdte meg a nevelési évet a Magyarország Kormánya által is támogatott nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvoda. A személyiségfejlődés legmeghatározóbb időszakában fontos, hogy az anyanyelvi és lelki nevelést megfelelő környezetben kapják meg a gyermekek.
A magyar kormány kapta meg az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját

Az Erzsébet-program létrehozásáért a magyar kormány nyerte el az Európai Nagycsaládosok Szövetségének egyik díját, melyet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára vett át szombaton az Európai Nagycsaládosok Szövetségének konferenciáján a portugáliai Cascais városában.
A magyaroknak szükségük van a németekre

A magyaroknak szükségük van a németek barátságára, éppen úgy, mint 25 évvel ezelőtt - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szeptember 20-án a Berlin melletti Potsdamban a határnyitás 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.
Megújult és kibővült a Vakok Állami Intézetének épületegyüttese

Kibővült és megújult a Vakok Állami Intézetének zuglói, Hermina úti épületegyüttese. Az intézmény a 600 millió forintos beruházás során új funkciókat is kapott, ott lesz az Országos Módszertani Központ és az Országos Látásvizsgáló és Állapotfelmérő Központ.
A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánított számos sportberuházást

A kormány több olyan sportlétesítményt hoz létre, amellyel számos sportág utánpótlásbázisa növelhető - mondta el Simicskó István sportért felelős államtitkár a kormany.hu-nak.
Fogyatékossággal élők közlekedését segíti az autóvásárlási támogatás

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára átadta az 1000. új gépjármű kulcsát szerdán a Budafoki piacon. Az EMMI által indított támogatási program célja, hogy a fogyatékkal élők mobilitásához segítséget nyújtson. Az támogatásnak köszönhetően az elmúlt három évben összesen 1800 új és használt gépjármű talált gazdára.
Makovecz Imre munkásságáról rendeztek konferenciát Budapesten

Makovecz Imre munkásságát értékelő, a Kós Károly Egyesülés által szervezett konferenciát nyitott meg Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára csütörtökön a Pesti Vigadóban, ahol a napokban zárul a neves építész "…összekötni az eget és a földet…" című életmű-kiállítása.
Cseh Tamás Program: hamarosan megjelenik két új pályázati felhívás
A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) hamarosan közzéteszi a magyar könnyűzene támogatására meghirdetett Cseh Tamás Program két új pályázatát, amelyek közül az egyik a vidéki klubokat, a másik az előzenekarok fellépéseit támogatja¬ – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára és Doncsev András, az NKA alelnöke tartott ma Budapesten.
A valós gazdasági és társadalmi igényeket kell megjeleníteni a felsőoktatásban

Tovább kell erősítenünk a műszaki, a természettudományos, a gazdasági és az agrár képzéseket: a vállalatoknak, egyetemeknek és a kutatóintézeteknek össze kell fogniuk az irányok és a fejlesztési területek meghatározásában – hangsúlyozta dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Budapest Márka díj átadásán, ahol a Modulo buszcsalád hibrid hajtású prototípusát is bemutatták.
A közösségi szolgálat érzékenyebbé teszi a gyerekeket a társadalmi problémákra
Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár szerint azok a gyerekek, akik részt vesznek a közösségi szolgálat programjain, sokkal érzékenyebbé válnak a társadalmi problémákra. Az államtitkár erről a MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! elnevezésű programjának nyitó rendezvényén beszélt szerdán, a Menhely Alapítvány budapesti nappali melegedőjében.
​​
Év végéig mintegy 1200 bölcsődei férőhelyet adhatnak át
Az Új Széchenyi Terv keretén belül év végéig még öt régióban, mintegy 1200 új bölcsődei férőhelyet adhatnak át - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.
Megújult a BVSC vívóterme

Ünnepélyes keretek között adták át Budapest XIV. kerületében a BVSC-Zugló vívótermét.
Balog Zoltán egyetemi tanári kinevezéseket adott át

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország köztársasági elnöke megbízásából egyetemi tanári kinevezési okiratokat adott át Budapesten, 2014. szeptember 17-én.
Balog Zoltán átadta a Lukács Móric-díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden átadta a Lukács Móric-díjakat, amely azoknak a magánszemélyeknek és civil szervezeteknek adományozható, akik közösségszervező tevékenységükkel kiemelkedőt alkottak, munkájukkal az adományozás kultúrájának fejlődését segítették elő.