Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 20., szombat

19.388 - A skót referendum példa lehet az erőszakkal elszakított magyarság számára is


Feladó: Illés György
Dátum: 2014. szeptember 20. 6:08
Tárgy: A skót referendum példa lehet az erőszakkal elszakított magyarság számára is
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>, 

KülföldElcsatolt részek :: 2014-09-19. 08:31

A skót referendum példa lehet az erőszakkal elszakított magyarság számára is

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal veszi tudomásul, hogy a skót függetlenségért küzdő erőknek a tegnap megrendezett ügydöntő népszavazáson nem sikerült kivívniuk Skócia függetlenségét - írja pénteki közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettes.
Meggyőződésünk, hogy a referendum egy önmagán túlmutató esemény, mely nem pusztán Skócia nemzeti függetlenségéről, de világszemléletek szembenállásáról is szólt - hangsúlyozza a képviselő. Emlékezetes, hogy a függetlenség mellett érvelők mindvégig egy pozitív, a nemzeti büszkeségre alapozó kampányt folytattak, melyet a jövőbe vetett hit, valamint a kihívásokat legyőzni képes nemzeti büszkeség jellemzett. Ezzel szemben a nemek oldalán mindössze a Magyarországon is jól ismert pánikkeltés állt. Az Egyesült Királyságban maradás mellett állást foglalók kizárólag abból a liberális, materialista érvkészletből dolgoztak, melynek segítségével napjainkban minden szabadságra vágyó nemzetet riogatnak: csak a gazdasági, pénzügyi összeomlás rémképét használták fel.
A Jobbik kiemelkedőnek tartja, hogy a skót választópolgárok közel fele a fenyegetések és a nemzeti öntudatot megtörni próbáló globalista propaganda ellenére is kiállt hazája nemzeti szuverenitásáért. A Jobbik ezzel egy időben leszögezi abbéli meggyőződését is, hogy a skót nemzet végső soron győzni fog, hiszen a népszavazás nem marad következmények nélkül: Skócia jogköreinek további bővülése várható, mely a függetlenségpártiak által elért közel 50 százalékos arány mellett csattanós választ ad nemcsak a londoni kormánynak, de az EU központosítását szorgalmazó és a nemzeti szuverenitást folyamatosan csorbító erőknek is.
Zoom
Gyöngyösi kifejezi abbéli reményét, hogy a skót önrendelkezés további erősödése és az a tény, hogy akár a függetlenség kérdésében is ügydöntő népszavazást lehet tartani, nem marad egyedi eset, hanem egy folyamat elindítójává válik, melynek során többé nem lesz tabutéma az, hogy az olyan önállóságukért küzdő területek, mint Katalónia vagy akár Székelyföld és Kárpátalja lakóinak autonómia iránti törekvéseit figyelembe vegyék.
A Jobbik egyúttal üdvözli a londoni vezetés által tanúsított korrekt és felelős hozzáállást, mely a skót nemzet jelentős részének akaratát messzemenően figyelembe véve a függetlenségről szóló népszavazást lehetővé tette. Ez a tény az eredménytől függetlenül mutatja a központi kormánynak a történelem során eddig ritkán tapasztalt tisztességes és felelős viszonyát az őshonos népek függetlenségi törekvéseihez. London tanult a XX. század borzalmaiból, és megértette, hogy erőszakkal semmilyen államot nem éri meg hosszú távon fenntartani, hiszen az az ország lakosságának mérhetetlen szenvedéseket okoz. A Jobbik őszintén bízik benne, hogy London példáját hamarosan a Kárpát-medencei magyar kisebbségeket mai napig elnyomás alatt tartó államok is követni fogják, és nyelvi jogaik semmibe vétele, autonómiaküzdelmük akadályozása és földjük idegenekkel való betelepítése helyett lehetővé teszik majd számukra, hogy autonómiatörekvéseikről népszavazás útján maguk dönthessenek - zárja sorait a nemzeti politikus.
(Kuruc.info)