Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 26., péntek

19.425 - Igazságügyi Minisztérium: ​Ezermilliárd forinttal csökkenhet a családok adóssága


Feladó: Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. szeptember 26. 14:55
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele 2014-09-26
Az igazságügyi miniszter levele az Alkotmánybíróságnak

A devizahitelesek megsegítését célzó törvény alapján az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank által indított perben a bíró felfüggesztette az eljárást és normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól. Trócsányi László igazságügyi miniszter 2014. szeptember 25-én a testületnek küldött levelében fenntartotta a törvény alkotmányossága melletti korábbi indokait, valamint kifejtette az indítvánnyal kapcsolatos új, alkotmányjogi érveit.

​​
Ezermilliárd forinttal csökkenhet a családok adóssága

1, 3 millió család adóssága csökkenhet a második devizahiteles törvény elfogadásával – közölte Répássy Róbert napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben 2014. szeptember 24-én.

Trócsányi László egyiptomi kollégájával együttműködési megállapodást kötött

Együttműködési megállapodást írt alá egyiptomi kollégájával Trócsányi László igazságügyi miniszter, aki a 2014. szeptember 23-án, kedden véget ért négynapos egyiptomi látogatása során tárgyalt az alkotmánybíróság, illetve a legfelsőbb bíróság elnökével is, valamint részt vett a Szegedi Tudományegyetem alexandriai partnerintézetének évnyitóján.

Október közepéig elkészül a szakértői rendszer átalakításának javaslata

Áttekintette az igazságügyi szakértői rendszer problémáit az Igazságügyi Minisztérium (IM), a rendszer átalakításának javaslata október közepére készül el, de már most nyilvánvaló, hogy a szakértők függetlenségét, pártatlanságát erősíteni kell – mondta Patyi Gergely, az IM igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára egy sajtóbeszélgetésen 2014. szeptember 22-én.

Minden fogyasztóval elszámolnak a bankok 2015-ben

Várhatóan nem kell a 10 ezer forintos elszámolási díjat megfizetnie azoknak a hiteleseknek, akik korábban végtörlesztéssel rendezték a devizahitelüket, ám ahhoz forint alapú kölcsönt vettek fel – ezt is tartalmazza az a módosító javaslat, amelyet 2014. szeptember 22-én fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot a bizottság előtt Répássy Róbert ismertette.





ERRE A CÍMRE:<jozsef@kutasi.eu> KÉREM AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A
​ ​
KUTASI JÓZSEF ANTAL oldalára!