Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 10., szerda

19.325 - Emlékezet: Szeptember 11 az erdélyi, a székely magyarság szabadságharcának jeles napja marad > ​2014. szeptember 10., a mai nap!

Feladó: Fejér Szövetség
Dátum: 2014. szeptember 10. 12:24
Tárgy: Emlékezet: Szeptember 11 az erdélyi, a székely magyarság szabadságharcának jeles napja marad
Címzett:

​Kutasi József Antal


​​
2014. szeptember 10.,

a mai nap!



https://www.youtube.com/watch?v=qasEPtZj1kQ
74 évvel ezelőtt, 1940. szeptember 11-én vonult be és ért Erdély szívébe, Kolozsvárra - a második bécsi döntés következményeként békésen és ünnepélyesen - Horthy Miklós kormányzó vezetésével a Magyar Királyi Honvédség, amellyel - ha rövid időre is és részben, de - Erdély és az észak-erdélyi magyarság, Székelyföld és a székelység újra visszanyerte a trianoni "békediktátummal" elvesztett - s a méltatlan "nyertesek" álságos kötelezettség szegése által azóta tovább csorbított - önrendelkezését és szabadságát.

Erre az eseményre emlékszik és hívja fel a figyelmet a Fejér Szövetség azzal, hogy a mai napon, szeptember 10-én a maroshegyi körforgalomban kitűzi "Székes és Csíki Fejér Város Székelykapuja" boltívére az egyetlen székely származású erdélyi fejedelem, Székely Mózes zászlaját, a székelykapu-állítás napján a Székely Nemzeti Tanács által a Fejér Szövetségnek ajándékozott, s a székelyek szabadságát és önrendelkezését hirdető Székely Nemzeti Zászlót.

A zászló kitűzésének tervezett időpontja:
2014. március 10. 17 óra 30,
a Nemzeti Sírkert és Emlékhely területén Nagy Lajos királyunk emlékének szentelt kegyeleti szertartás után
A zászló levételének tervezett időpontja:
2014, szeptember 21. 10:00 óra,
a 2012. tavaszi nap-éj egyenlőség napján, március 21-én állított "Székes és Csíki Fejér Város Székelykapuja" szokásos rendes éves karbantartásának, az őszi nap-éj egyenlőség napja.
Fejér Szövetség Sajtószolgálat