Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 24., szerda

19.414 - AKIK MÉG NEM ISMERIK! > ISMÉTLÉS > KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR a bejegyzés 46. - dik számában - Elnapolták az őszödi pert - Magyar Nemzet, 2007. december 1.

Idáig már a 19.414.-dik bejegyzési számnál tartok!

46 - Elnapolták az őszödí pert - Magyar Nemzet, 2007. december 1.


<-- A bírosági folyosón is tiltakoztak a felperesek a megtévesztő kormányzati propaganda ellen Fényképen: Kutasi József 




Fényképen: Kutasi József Antal 
FELIRAT:
"KITARTÁS A NEMZETÉRT, SZENT ISTVÁN GYERMEKEI!"
Kulcsár Anna 
A bíró egyelőre nem döntötte el, megidézi-e az őszödi per következő tárgyalására Veres János pénzügyminisztert, hogy megkérdezze tőle, milyen adatokat hozott nyilvánosságra a kormány a legutóbbi országgyűlési választások előtt. A mintegy kétszáz felperes ugyanis arra hivatkozik: Gyurcsány Ferenc és Veres János teljesen alaptalanul dübörgő gazdaságról és nagy jólétről beszélt, ezzel megakadályozta a polgárokat választójoguk szabad gyakorlásában.

A több mint négy órán át tartó bírósági tárgyalás rendben zajlott le, habár a mintegy kétszáz felperes körül legalább egy tucatnyian elálltak a keresetüktől, nem kívántak tovább részt venni az ügyben. Egy jelenlévő azt mondta: sokan attól félnek, hogy elveszítik állásukat, vagy egyéb retorzió éri őket. A felpereseket képviselő Kalmár László bejelentette: kifogást emel a Fővárosi Ítélőtáblánál amiatt, mert a 2006 szeptemberében megindított per első tárgyalását csak tegnap tartották meg. A képviselő a bíró felhívására elmondta: változatlanul azt állítják, hogy a miniszterelnök és a pénzügyminiszter a legutóbbi országgyűlési választások előtt nem hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyekből megítélhető lett volna, milyen eredménnyel kormányoztak ez előző négy évben. Az alperesek által helyenként közölt információk pedig valótlanok voltak. A számokból levont következtetéseik ráadásul kifejezetten megtévesztették a választókat, hiszen semmi sem volt igaz abból, hogy nagy a jólét, dübörög a gazdaság, száguld a pannon puma, s egész Európa minket irigyel. A választásokat követően emiatt – mint Kalmár László elmondta – trauma érte a társadalmat, hiszen az őszödi beszédből kiderült, hogy hazudtak éjjel, hazudtak nappal, és négy évig nem csináltak semmit. A felperesek a jogsértés megállapítása mellett azt is kérték, hogy a bíróság a precedensperben tiltsa el a két alperest a további hasonló cselekedettől: 2010-ben ne ismétlődhessen meg a 2006-os eset. Személyenként 100-100 ezer forint jelképes nem vagyoni kártérítést is igényeltek. Ha ez nem lenne megállapítható, akkor szerintük Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost közérdekű bírság megfizetésére kell kötelezni. Elvárják a nyilvános bocsánatkérést is, amely a parlament plénumán hangozhatna el. A felperesek kezdeményezték Sólyom László köztársasági elnök tanúkénti meghallgatását is, ugyanis az államfő tavaly novemberben a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta: a Miniszterelnöki Hivatal hamis adatokat küldött meg a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a költségvetési hiányról.
Kovács Kázmér ügyvéd, az alperesek jogi képviselője meglehetős tömörséggel azt fejtegette, hogy ügyfelei semmilyen jogszabályt nem sértettek meg. Bizonyítást nem ajánlott fel. Ellenezte, hogy a bíróság a felperesek kérésére elrendelje a pénzügyminiszter személyes meghallgatását. A tanácselnök közlése szerint a bíróság először a felperesek kérelmének jogi alapjairól dönt, s csak azután foglal állást arról, indokolt-e pszichológus szakértők meghallgatás a társadalom-lélektani hatások elemzéséhez, a kár meghatározásához. A bíróság írásban közli az ügyfelekkel, mikor lesz a következő tárgyalás, és arra milyen tanúkat, szakértőket idéz meg.

Erős rendőri felügyelet. A bíróság Markó utcai székháza előtt két rendőr posztolt tegnap reggel, az előtérben pedig 8-10 egyenruhás várakozott, miközben a kétszáz felperes más ügyfelekkel együtt bebocsátást nyert az épületbe. Az emeleti tárgyalóterem ajtaját hat rendőr vigyázta, ők sorfalat alkotva engedték be az ügy felpereseit és a sajtó nagyszámú képviselőjét a tárgyalóba. Odabent is rendőrökkel találkozhattunk, a terem két oldalán két-két hatósági személy felügyelte a rendet. Pataki Árpád, a polgári per tanácselnöke a felperesek kérdésére azt válaszolta, nem ő hívta ki a rendőrséget, igazgatási jogkörben azonban mód van rá, hogy értesítsék a rendfenntartókat, ha szükség lenne rájuk. A rendőrök egyébként bilincset, gumibotot, pisztolyt, rádió-adóvevő készüléket és mobiltelefont tartottak maguknál. Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke a tárgyalás után érdeklődésünkre azt mondta, a résztvevők nagy száma miatt az elnökség értesítette az V. kerületi kapitányságot.
BEJEGYEZTE: KUVIK1991 - IDŐPONT: 20:00