Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 5., péntek

19.303 - Igazságügyi Minisztérium > Répássy: meg kell várni a jogerős ítéleteket devizahitel-ügyben


Feladó: Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. szeptember 5. 17:16
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az Igazságügyi Minisztérium hírlevele 2014-09-05
Az Igazságügyi Minisztérium közleménye

Az Igazságügyi Minisztérium annak kapcsán, hogy a Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybíróság eljárását kezdeményezve 2014. szeptember 5-én felfüggesztette az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított peres eljárását, a következő közleményt adja ki.

​​
Répássy: meg kell várni a jogerős ítéleteket devizahitel-ügyben

Répássy Róbert parlamenti államtitkár az Echo Televízió Napi Aktuális című műsorának volt a vendége 2014. szeptember 4-én. Az államtitkár szólt a devizahiteles perekről, valamint a bankok elszámoltatásával kapcsolatos készülő törvényről.

Patyi Gergely: a mediáció „azonnali, feltétlen és teljes jóvátételt nyújthat"

A magyarországi jogrendszerben talán a büntetőjogi közvetítésnek van a legnagyobb szerepe és jövője – mondta Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára 2014. szeptember 4-én Keszthelyen, a mediációról rendezett nemzetközi konferencián. Hozzátette: ez az egyetlen olyan jogintézmény, amely "azonnali, feltétlen és teljes jóvátételt nyújthat" a bűncselekménnyel, szabálysértéssel okozott kár esetén.

Patyi Gergely: komoly lehetőségek vannak a mediációban

Patyi Gergely államtitkár a Bírók a Mediációért Egyesület Nemzetközi Konferenciája kapcsán nyilatkozott a Kossuth Rádió esti Krónikájának 2014. szeptember 4-én.

Az Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosai

Négy miniszteri biztost neveztek ki az Igazságügyi Minisztériumban (IM). Trócsányi László igazságügyi miniszter erről szóló utasításai a Hivatalos Értesítő 2014. szeptember 3-i, szerdai számában jelentek meg.