Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 19., péntek

19.374 - Székes Fejér Város Csíki Székelykapujának éves rendes karbantartása (2014.09.21.)


Feladó: Fejér Szövetség
Dátum: 2014. szeptember 18. 22:28
Tárgy: Székes Fejér Város Csíki Székelykapujának éves rendes karbantartása (2014.09.21.)
Címzett:
​​
​​ Kutasi József Antal

​​
Ezúttal is az őszi nap-éj egyenlőség napjához időzítve hétvégén,

2014. szeptember 21-én (vasárnap) 16 órától 18 óráig

(a közlekedést és a forgalmat nem akadályozva) végzi el a Fejér Szövetség a Székesfehérvárott 2012-ben a tavasz hírnökeként, a tavaszi nap-éj egyenlőség ünnepnapján Maroshegy bejáratában felállított székelykapu éves rendes karbantartását.

Ahogy korábbi hírünkben jeleztük, 11 nap után e napon vonjuk be a
még szeptember 10-én, a Magyar Királyi Honvédség 1940. szeptember 11.-i bevonulásának évfordulójára emlékezve és Székelyföld és Erdély önrendelkezési küzdelmeivel együtt érezve kitűzött Székely Nemzeti Zászlót, amelyet még a kapuavatás alkalmával adott át Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke Szövetségünknek.

Két és fél év telt el azóta, s az elemek, a nyarak delelő napsugara, a móri árok szélviharai és csapadékai érlelték a csíki cser tölgykapu eresztékeit már-már végső formáira, állapotaira, ezért szakértő csapatunk úgy döntött, hogy ez évben az eresztékek és feltáruló rostok mélyére hatoló mélyszórásban részesíti, minden ízületében újrapácolja a székelykaput, Székes és Fejér Város Csíki Székelykapuját, amely - amint a fenti képen is látszik - csöppet sem vesztett büszke fényéből az elmúlt évek alatt.

Ezúton küldjük üdvözletünket testvérvárosunk önkormányzatának, Nagytusnád jó faragójának, Gábornak és családjának és természetesen Ráduly Róbert Kálmánnak és Antal Attilának.

Ha a Jóisten velünk, ki ellenünk?

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc
Fejér Szövetség

Szokásos megjegyzés:
Szeptember 23-án ér véget ünnepélyesen a nyár és kezdődik az ősz! A nappal és éjjel nap-éj egyenlősége Székesfehérvárott és Csíkszeredában ugyan egyaránt csak négy nappal azután, 2013. szeptember 27-én, (szombaton) következik be - ugyanis Fehérvárott e napon a Nap 6 óra 37 perckor kél és 18 óra 37 perckor nyugszik, míg testvérvárosunkban, 7 óra 7 perctől 19 óra 7 percig fényeskedik éppen fél napon keresztül - azonban 23.-át tekintik mindenütt a csillagászati őszi nap-éj egyenlőség napjának.

Székes Fejér Város Csíki Székelykapujának éves rendes karbantartása