Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 12., péntek

19.353 - Igazságügyi Minisztérium: A kormány az áldozatok pártján áll


Feladó: Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. szeptember 12. 16:12
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az Igazságügyi Minisztérium hírlevele 2014-09-12
Trócsányi László levele az Alkotmánybíróságnak

A devizahitelesek megsegítését célzó törvény alapján indított egyik perben a bíró felfüggesztette az eljárást és normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól. Az igazságügyi miniszter 2014. szeptember 11-én megküldte a testületnek a tárca ezzel kapcsolatos álláspontját, amelyben kifejtette a törvény alkotmányossága melletti érveit.

​​
A kormány az áldozatok pártján áll

A kormány az áldozatok pártján áll, arra törekszik, minél hatékonyabban segítsen a bűncselekményeket elszenvedőkön – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter 2014. szeptember 9-én Szegeden.

Trócsányi László beszéde az áldozatvédelmi konferencián

Trócsányi László miniszter a Szegeden 2014. szeptember 9-én rendezett áldozatvédelmi konferencián a következő beszédet mondta az áldozatsegítésében és az áldozattá válás megelőzésében a magyar kormány felelősségvállalásáról és stratégiájáról.

Trócsányi László átadta a Deák Ferenc-díjat

Trócsányi László miniszter átadta az 1992-ben alapított Deák Ferenc-díjat Zlinszky János professzornak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara volt dékánjának és Kilényi Gézának, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professor emeritusának 2014. szeptember 8-án. Közlemény.