Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 21., vasárnap

19.393 -​ ​Nyílt üzenet! > Kutasi Daniel magánszemély: ​Kedves Eszter néni! Szeretet, tudás, békesség IGEN. Nemzetek önző tettei NEM.


Feladó: Daniel Kutasi <daniel@kutasi.eu>
Dátum: 2014. szeptember 21. 10:29
Tárgy: Szeretet, tudás, békesség IGEN. Nemzetek önző tettei NEM.
Címzett: eforizs111@gmail.com
Másolatot kap: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

​​

Nyílt üzenet
​​
Kedves Eszter néni!

Rövid változat:
Ön melyik párthoz tartozik? Szeretet, tudás, békesség kell. Politikai szélsőségek, demokráciát leépítő pártok nem kellenek. Az egyházak és az állam különítése kell.

Hosszú változat:
Ön melyik párthoz tartozik?


Éppen olvastam blogbejegyzését apukám oldalán, http://kutasi.blogspot.com/2014/09/19380-forizs-eszter-vilagunkban.html
Münchenben élő világpolgárnak tekintem magam, aki tud magyarul, németül és angolul.
Ha jól értettem, írása politikai jellegű, ezért szeretném pontosan tudni, hogy Ön melyik politikai párthoz tartozik.

Szeretet, tudás, békesség kell
A szeretet és tudás mindenhol kell. De ez nem elég. Kell a békesség is, ami számomra az ún. "nemkatonaságot" jelenti (ez egy szóújalkotás, ún. neólogizmus)
Hosszú távon csak a békességeskedés (pacifizmus) visz előre minket, akik egy globalizált világban élünk.
Rövid távon sajnos katonai módszerekkel az erőszak ellen kell harcolnunk (pl. ISIS ellen). Mivel nem vagyok pszichológus, pedagógus vagy politikus, nem tudom, hogy a fizikai erőszak ördögi körét hogy lehetne megállítani Irákban, Szíriában és Afghanisztánban. De remélem, hogy ezek a munkacsoportok sikeresek lesznek.

Politikai szélsőségek, demokráciát leépítő pártok nem kellenek
Nemcsak mint szociáldemokrata félek a Jobbiktól és a Fidesztől, mert úgy vettem észre, hogy embereket több osztályba sorolják be.
A Jobbiktól félek, mert gyűlöli a cigányokat és a zsidókat (akkor is, ha ezt nem vallják be - olvastam a Jobbik pártprogramját, és ez a gyűlölet nagyon kihangzik).
A Fidesztől félek, mert több mint kétharmad többséggel ülnek a parlamentben, és nem tudom, hogy demokratikus lapokkal játszanak e.
Az egyetlen politikai pártok, mely elnyerik tetszésemet, azok a középen ülő pártok, melyek nem szélsőségesek és nem tízévente próbálnak alkotmányt változtatni.
Szeretném tudni, hogy a Fidesz betartsa-e az 1848-as szabadságharcok jelszavait: egyenlőség, szabadság, testvériség. És hogy betartsa-e a szólás- és sajtószabadságot, amit Magyarországon is már 166 éve követelik.

Ha pedig fizikai vagy szellemi erőszakkal próbálunk valami Szent Korona alaptörvényt létrehozni a világ bármely országában, ez véleményem szerint egy "Kreuzzug", amit nem-szeretni kötelességünk, és nem jobb a Dzsihadnál, az Izlamistáknál.

Az egyházak és az állam különítése kell
Ez az Egyesült Államokban tökéletesen működik. Németország itt még vissza van maradva, mert létezik egyház adó. Mivel ez kényszer, és mivel visszamaradott a katolikus egyház (cölibát, a homoszexualitás gyűlölése, stb.) kiléptem a római-katolikus egyházból, mert ez a vallás nem egyezik meg hitemmel.

Üdvözlettel,
​​
Kutasi Daniel
magánszemély