Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 9., kedd

19.317 - Emberi Erőforrások Minisztériuma: ​Kötetbe foglalták Magyarország nemzeti és történelmi emlékhelyeit

Feladó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. szeptember 8. 17:28
Tárgy: Az EMMI 36. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 36. heti hírlevele 2014-09-08
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 36. heti hírlevele
Hálaadó istentisztelet a felújított debreceni Református Nagytemplomban

Szent István óta nem épült, illetve nem újult meg annyi templom az országban, mint 1998 és 2002 között, illetve 2010 óta - mondta az emberi erőforrások minisztere a megújult debreceni Református Nagytemplomban tartott hálaadó istentiszteleten szeptember 7-én.

Felavatták Bem József mellszobrát Koltón

Hoppál Péter avatta fel Bem József (1794-1850), az 1848/49-es szabadságharc lengyel származású tábornokának a romániai Koltón (Coltau) felállított mellszobrát vasárnap.

Emberhalászok és közösségépítők

A HÁLÓ, mint az egykor legeredményesebb közösségépítők, az apostolok eszköze, ma, egyszerre az információs társadalom szimbólumaként, valamint a valódi, személyes kapcsolatokon alapuló közösség metaforájaként jelenik meg életünkben – mondta Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szeptember 6-án, Csíkszereda-Zsögödön, az Erdélyi HÁLÓ Egyesület háromnapos találkozóján tartott előadásában.

1,7 milliós tanszeradomány külhoni iskolásoknak

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 1,7 millió forint értékű, tanszerekből álló adományt adott át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek pénteken, Budapesten.

​​
Kötetbe foglalták Magyarország nemzeti és történelmi emlékhelyeit

Terekbe írt múlt címmel tudományos igényű, képzőművészeti albumot jelentetett meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). A magyar történelem legfontosabb helyszíneit tartalmazó munkát Cseri Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára mutatta be ma a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Balog Zoltán rektori megbízást adott át

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából rektori megbízási okiratot adott át Budapesten, 2014. szeptember 3-án Dr. Balla Péter egyetemi tanár részére.

Fontos, hogy a nehéz helyzetben lévő családokra is figyeljünk

Példaértékű, ha egy magyar kisvállalat, egy civil szervezet és egy kerületi önkormányzat összefog a rászorulók érdekében- mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt adományátadó ünnepségén csütörtökön Csepelen.

Nemzetközi karate versenyt rendeznek hazánkban

Dr. Simicskó István hivatalában fogadta a Kenji Midori - WKO Shinkyokushinkai Világszervezet elnöke - által vezetett japán delegációt. Ismét rangos sporteseménynek ad otthont hazánk, szeptember 6-án Veszprémben kerül sor a Sosai Oyama emlékére rendezett nemzetközi karate versenyre.

CAFe Budapest művészeti fesztivál csaknem 250 programmal

Megújult formában, 47 helyszínen csaknem 250 komoly- és könnyűzenei koncerttel, táncelőadással, kiállítással, irodalmi és egyéb programokkal várja a közönséget október 3-tól 19-ig a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, melyet 600 millió forinttal támogat a kormánya.

Kormánydöntésre vár az egészségügy finanszírozásának átalakítási terve

Elkészült az egészségügy finanszírozásának átalakítási terve, és várhatóan a kormány hamarosan jóvá is hagyja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön egy kaposvári szakmai konferencián.

Gyűjtés a fehérvári bazilika felújítására

A székesfehérvári Szent István Bazilika felújítására gyűjtenek a hétvégén hatodik alkalommal sorra kerülő ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktornán, amelyen a Miskolc először vesz részt.

Történelmi emlékhellyé avatták az Eötvös József Collegiumot

Történelmi emlékhellyé avatták szerdán az Eötvös József Collegiumot, amelyet 1895-ben alapítottak Budapesten a francia École Normale Supérieure mintájára.

Komplex intézkedési terv kell az egészségügyi dolgozók itthontartására

Komplex intézkedési terv szükséges az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók elvándorlásának megakadályozására - jelentette ki Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden egy budapesti szakmai konferencián.

Az önálló Testnevelési Egyetemet köszöntötte a sportállamtitkár

A Testnevelési Egyetem nyilvános tanévnyitó tanácsülésén köszöntötte az intézmény vezetőit és annak hallgatóit Dr. Simicskó István.