Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 10., szerda

19.327 - Az MSZP követtette volna Orbán Viktor feleségét? > 2014. szeptember 08., hétfő 19:58 MNO


Az MSZP követtette volna Orbán Viktor feleségét?

Titkosszolgálati módszerekkel figyeltették volna szocialisták Orbán Viktor feleségét, Lévai Anikót a 2010-es választási kampányban. Ezt az MSZP-hez köthető Egyenlítő blog volt főszerkesztője állítja. Németh Gábor szerint a megbízást Velez Árpádtól, az MSZP pártigazgatójától kapta, de végül nem vállalta, pedig már a lehallgatáshoz szükséges berendezések beszerzését is megszervezték.

A miniszterelnök feleségéről, Lévai Anikóról akartak terhelő adatokat gyűjteni a szocialisták, és ehhez a vállaltan baloldali Egyenlítő blogot próbálták felhasználni – állítja az internetes kiadvány korábbi vezetője. Németh Gábor elmondása szerint Mesterházy Attila akkori pártelnök bizalmasa fordult hozzá a megbízással.

„A 2010-es országgyűlési választások előtt egy kicsivel keresett meg Velez Árpád, hogy van tudomása olyan gazdasági machinációkról, amikkel egyébként elő lehetne segíteni Mesterházy Attilának a kampányát. Egész pontosan arról beszélt, hogy Lévai Anikónak vannak olyan vidéki útjai, amelyek egyébként Orbán Viktorra nézve is terhelő információkat hordozhatnak magukban. És mondta, hogy ez egy marha jó téma lehet egy belemenős újságírónak. Ezért mondta, hogy keressem meg Mesterházy Attila egyik barátját, Boros Györgyöt, aki egy biztonságtechnikai cégnek a vezetője. És ő tud intézni olyan eszközöket, amikkel mi ezeket az utakat akár majd le is tudjuk követni, dokumentálni" – mondta el a volt főszerkesztő.

Németh Gábor minderről az interneten is részletesen is beszámolt. Azt írta, hogy személyes találkozójukkor Boros György arról beszélt, a cégén keresztül be tudná szerezni az Egyesült Államokból a kémkedéshez szükséges eszközöket, de ez a titkosszolgálatok tudomására jutna; a követés és a kémkedés pedig jogi aggályokat is felvethet. Boros elzárkózott az akciótól.

Az MSZP követtette volna Orbán Viktor feleségét?

„Az ötletet ugyanúgy, ahogy én is, Boros úr is egy hatalmas nagy ostobaságnak tartotta. Mondta, hogy egyrészt ilyen személyek olyan útvonalvédelemmel rendelkeznek, hogy azt akár újságíróként, akár magánnyomozóként bárkinek is követni nemcsak hogy lehetetlen, hanem egy törvénytelen húzás is lenne" – fejtette ki Németh Gábor.

A korábban a G4S biztonságtechnikai céget vezető Boros Györgyöt mi is többször kerestük, de nem értük el telefonon. A videóbejátszásokat készítő Egyenlítő blog azonban korábban kölcsön kapott tőle egy kamerát, ezt viszont – állítja Németh Gábor – nem használták törvénytelen adatgyűjtésre.

Mesterházy Attila jobbkezét, az MSZP pártigazgatóját is hívtuk telefonon, de Velez Árpád csak közleményben reagált. Azt írta, Németh Gábor ellen rágalmazás miatt kezdeményez jogi eljárást, illetve minden olyan sajtóorgánumot is beperel, amely közli a blogger állításait.

2014. szeptember 08., hétfő 19:58 MNO

Az MSZP követtette volna Orbán Viktor feleségét?    Titkosszolgálati módszerekkel figyeltették volna szocialisták Orbán Viktor feleségét, Lévai Anikót a 2010-es választási kampányban. Ezt az MSZP-hez köthető Egyenlítő blog volt főszerkesztője állítja. Németh Gábor szerint a megbízást Velez Árpádtól, az MSZP pártigazgatójától kapta, de végül nem vállalta, pedig már a lehallgatáshoz szükséges berendezések beszerzését is megszervezték.    A miniszterelnök feleségéről, Lévai Anikóról akartak terhelő adatokat gyűjteni a szocialisták, és ehhez a vállaltan baloldali Egyenlítő blogot próbálták felhasználni – állítja az internetes kiadvány korábbi vezetője. Németh Gábor elmondása szerint Mesterházy Attila akkori pártelnök bizalmasa fordult hozzá a megbízással.    „A 2010-es országgyűlési választások előtt egy kicsivel keresett meg Velez Árpád, hogy van tudomása olyan gazdasági machinációkról, amikkel egyébként elő lehetne segíteni Mesterházy Attilának a kampányát. Egész pontosan arról beszélt, hogy Lévai Anikónak vannak olyan vidéki útjai, amelyek egyébként Orbán Viktorra nézve is terhelő információkat hordozhatnak magukban. És mondta, hogy ez egy marha jó téma lehet egy belemenős újságírónak. Ezért mondta, hogy keressem meg Mesterházy Attila egyik barátját, Boros Györgyöt, aki egy biztonságtechnikai cégnek a vezetője. És ő tud intézni olyan eszközöket, amikkel mi ezeket az utakat akár majd le is tudjuk követni, dokumentálni