Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 22., hétfő

19.397 - ​Vádat emeltek Gaudi-Nagy Tamás ellen A volt országgyűlési képviselő beszédének hatására többen is fenyegetően léptek fel Pásztor Istvánnal szemben


​​
Vádat emeltek Gaudi-Nagy Tamás ellen
A volt országgyűlési képviselő beszédének hatására többen is fenyegetően léptek fel Pásztor Istvánnal szemben

MH – 2014.09.22. 09:54
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség felbujtóként, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és garázdaság miatt nyújtott be vádiratot a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás ellen. A volt országgyűlési képviselő Pásztor István vajdasági politikust gyalázta, akit többen körbevettek és fenyegettek.

A vád szerint a volt országgyűlési képviselő május 6-án a budapesti Kossuth téren elmondott beszédének hatására többen is fenyegetően léptek fel Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével szemben.
A Fővárosi Főügyészség hétfői közleményében azt írta, a kerületi ügyészség G. N. T-t aljas indokból elkövetett, személyi szabadság megsértésének bűntettével és garázdaság bűntettével vádolja mint felbujtót.
Az ügyészség két ember ellen nyújtott be vádiratot személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt; a másik ember, az ügy elsőrendű vádlottja, egy nő többször leköpte Pásztor Istvánt.

pásztorFotó: hirarena.com A vádirat szerint G. N. T. másodrendű vádlott május 6-án demonstrációt szervezett a magyar föld megvédéséért a Kossuth tér Parlament felé eső részére. A rendezvényen észrevéve az Országgyűlés alakuló üléséről távozó Pásztor Istvánt, a VMSZ (és egyben a vajdasági parlament) elnökét, akit a tömeg előtt a délvidéki magyarok kiemelt árulójának, hazaárulónak nevezett.
A közlés szerint szavainak hatására a hallgatóság körében Pásztor Istvánnal szemben "olyan ellenséges hangulat alakult ki, amely már a sértett testi épségét is fenyegette". G. N. T. további buzdítására először egy ismeretlen nő szaladt a sértetthez, és agresszív fellépésével megpróbálta őt a szabad mozgásában korlátozni, majd a másodrendű vádlott "további beszédével a rendezvény többi résztvevőjét is arra bírta rá, hogy csatlakozzanak az ismeretlen nőhöz, és legyenek segítségére a megkezdett erőszakos cselekmény véghezvitelében".

A vádlott szavai következményeként a sértett körül másodperceken belül 8-10-en jelentek meg, és "zárt csoportosulást alkotva, fenyegető magatartásukkal a sértettet megállásra kényszerítették". Többen megpróbálták megragadni a sértettet, miközben fenyegették, trágár szavakkal illeték, megcsípték és meglökték. Közülük két nő - egyikük az ügy elsőrendű vádlottja - többször le is köpte Pásztor Istvánt - áll az ügyészségi közlésben. Közölték: Pásztor István ezután tudott csak - részben a rendőrség közbelépésével - távozni.

Az ügyben megszólalt Áder János államfő is, aki sajtónyilatkozatában azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal, a hatóságok szeme láttára az Országház előtt.

Forrás: MTI
- See more at:http://magyarhirlap.hu/cikk/5487/Vadat_emeltek_GaudiNagy_Tamas_ellen#sthash.eyy7OoRg.DIbG4yfC.dpuf
Fénykép: Vádat emeltek Gaudi-Nagy Tamás ellen  A volt országgyűlési képviselő beszédének hatására többen is fenyegetően léptek fel Pásztor Istvánnal szemben    MH – 2014.09.22. 09:54  A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség felbujtóként, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és garázdaság miatt nyújtott be vádiratot a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás ellen. A volt országgyűlési képviselő Pásztor István vajdasági politikust gyalázta, akit többen körbevettek és fenyegettek.    A vád szerint a volt országgyűlési képviselő május 6-án a budapesti Kossuth téren elmondott beszédének hatására többen is fenyegetően léptek fel Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével szemben.  A Fővárosi Főügyészség hétfői közleményében azt írta, a kerületi ügyészség G. N. T-t aljas indokból elkövetett, személyi szabadság megsértésének bűntettével és garázdaság bűntettével vádolja mint felbujtót.  Az ügyészség két ember ellen nyújtott be vádiratot személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt; a másik ember, az ügy elsőrendű vádlottja, egy nő többször leköpte Pásztor Istvánt.    pásztorFotó: hirarena.com A vádirat szerint G. N. T. másodrendű vádlott május 6-án demonstrációt szervezett a magyar föld megvédéséért a Kossuth tér Parlament felé eső részére. A rendezvényen észrevéve az Országgyűlés alakuló üléséről távozó Pásztor Istvánt, a VMSZ (és egyben a vajdasági parlament) elnökét, akit a tömeg előtt a délvidéki magyarok kiemelt árulójának, hazaárulónak nevezett.  A közlés szerint szavainak hatására a hallgatóság körében Pásztor Istvánnal szemben "olyan ellenséges hangulat alakult ki, amely már a sértett testi épségét is fenyegette". G. N. T. további buzdítására először egy ismeretlen nő szaladt a sértetthez, és agresszív fellépésével megpróbálta őt a szabad mozgásában korlátozni, majd a másodrendű vádlott "további beszédével a rendezvény többi résztvevőjét is arra bírta rá, hogy csatlakozzanak az ismeretlen nőhöz, és legyenek segítségére a megkezdett erőszakos cselekmény véghezvitelében".    A vádlott szavai következményeként a sértett körül másodperceken belül 8-10-en jelentek meg, és "zárt csoportosulást alkotva, fenyegető magatartásukkal a sértettet megállásra kényszerítették". Többen megpróbálták megragadni a sértettet, miközben fenyegették, trágár szavakkal illeték, megcsípték és meglökték. Közülük két nő - egyikük az ügy elsőrendű vádlottja - többször le is köpte Pásztor Istvánt - áll az ügyészségi közlésben. Közölték: Pásztor István ezután tudott csak - részben a rendőrség közbelépésével - távozni.    Az ügyben megszólalt Áder János államfő is, aki sajtónyilatkozatában azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal, a hatóságok szeme láttára az Országház előtt.    Forrás: MTI  - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/5487/Vadat_emeltek_GaudiNagy_Tamas_ellen#sthash.eyy7OoRg.DIbG4yfC.dpuf