Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 23., szerda

145 - Az Október 23. Bizottság Alapitvány cikksorozatot indít az "európai bizottság" címén!

 

                                                                                Az „európai bizottság"

                                                                                Kedves Olvasó!


Az Október 23. Bizottság Alapítvány cikksorozatot indít Az „európai bizottság" címen.
A civil szervezet ezzel adósságát törleszti a honlap állandó látogatói felé, mert részletesen beszámol a világjáró körútjairól.
Az alapítvány tagjai már korábban tájékoztatták a hazai sajtót a külföldön tartott fórumaikról. A CJB nemzetközi tevékenysége azonban az Egyesült Államokban tett 2007. novemberi látogatásukat követően egyre hatékonyabbá vált. Kiss Boldizsár a bizottság külügyi szóvivője rendszeresen nyilatkozik külföldi rádió csatornáknak, és cikkeket készít elő a nemzetközi írott sajtónak. Csicsery-Rónay Erzsébet angol fordításai eljutnak a legfontosabb médiumok hivatalos tudósítóihoz. A szakértőkkel bővült bizottság továbbra is gyakran ellátogat az elszakított területek és Európa más országainak magyarságához. Az alapítvány célja, hogy virtuálissá tegye a történelem által hazánk területére és a magyarok lelkére kényszerített határokat, mert nemzet sebeit az összmagyarság csak együtt képes begyógyítani!

2008. jan. 18-21. között Szöőr Anna kuratóriumi tag és Kávássy Pál Egészségügyi munkacsoport vezető Göteborgba látogatott. A meghívó felek a Kőrösi Csoma Sándor Egyesület elnöke Csata Attila, valamint korábbi elnöke Kovásznay Ádám voltak. A szervezésben aktívan részt vállalt Tóth Károly Antal és felesége, a nagyváradi Ellenpontok egykori szerkesztői.
Szöőr Anna és Kávássy Pál szombaton az egyesület klubtermében, vasárnap egy református templomban, a magyar istentisztelet után tartottak előadást. Mindkét fórum teltház előtt zajlott, és az előadásokat érdemi vita követte. A rendezvény előtt és után a házaspár befolyásos közéleti személyekkel tárgyalt svéd és magyar egészségbiztosítási, valamint az összmagyarságot érintő  témákat, mint pl. a Benes Dekrétumot illetően.

A szakértőkkel bővült CJB febr. 9-én Erdélyben tart előadást, majd febr. 25-27-én  Brüsszelben tárgyal.

 

                                                                             

                                                                                      Szöőr Anna

                                                                                    kuratóriumi tag

                 



--
www.kutasi.eu
www.cserkeszbolt.de.vu