Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 31., csütörtök

194 - Hazaárulókról az 500. Kossuth-téri tüntetésen.


Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: csütörtök, 2008. január 31. 14:18
An: Kutasi József
Betreff: Tűntetés január 29-én a Kossuth téren


Hazaárulókról az 500. Kossuth-téri tüntetésen

Január 29-én a Kossuth téren a balatonöszödi országkáromlás utáni 500. Gyurcsány-ellenes tüntetést tartották. A rendezvényen mintegy 800-1000 tüntető dacolt a hideggel. Az MVSZ üzenetét Pápai Szabó György tolmácsolta. A tüntetést a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevében dr. Bene Gábor és Gonda László szervezték.

Alább helyszíni tudósítónk szubjektív elemeket is tartalmazó beszámolója olvasható.

Az est fő szónokai - felszólalásuk sorrendjében - Pápai Szabó György, a HONLEVÉL főszerkesztője, dr. Bokor Imre, az MVSZ-Iustitia Bizottság elnöke, Bakos Batu, a Szent Korona, Boldogasszony Országa Lovagrend vezetője és Morvai Krisztina, a Civil Jogászbizottság társelnöke voltak.

Pápai Szabó György a Magyarok Világszövetségét képviselte, és kifejtette a Szövetség elvi álláspontját:

  • Gyurcsányt országkáromlása miatt meneszteni és büntetni kell;
  • Sólyom László az első számú felelőse Gyurcsány Ferenc túlélésének, hiszen az öszödi országkáromlás kiszivárogtatása és Gyurcsány általi elismerése után, vissza kellett volna vonnia a kormányalakítási megbízást és új választásokat kellett volna kiírnia;
  • a december 17-i árulással a budapesti parlament (sem a magyar jelző, sem az Országgyűlés megnevezés velük szemben nem használható többé), túltett az öszödi országkáromláson;
  • december 17-i szavazatával Orbán Viktor is Gyurcsány éltetőjévé vált;
  • hiába ajánlott az MVSZ kompromisszumot Állampolgárságért EU-szerződést! felhívással, a FIDESZ ezúttal sem élt a kétharmados törvényekben rejlő politikai lehetőséggel;
  • a több-száz oldalas lisszaboni szerződés, olvasás nélküli megszavazása hazaárulás, és ettől a naptól kezdve mindenki beláthatja, hogy MSZP=SZDSZ=MDF=FIDESZ; Magyarország megmentése akkor kezdődhet el, amikor ezt a tényt milliók ismerik majd fel; addig tovább süllyed az ország a pusztulás lejtőjén.


Bakos Batu ugyancsak hazaárulásnak nevezte a budapesti parlament 2007. decemberi 17-i döntését, a lisszaboni szerződés olvasás nélküli megszavazását. A légkör feszült volt és kemény.

Amikor Morvai Krisztina lépett a mikrofon elé a semmiből csak előpattant vagy 3-4-5 nagy televíziós stáb és kamera, s egyből vagy 30 fotós... Arról beszélt (szép, szelíd, intő és meghitt szavakkal), hogy milyen lelki útravalót adott neki reggel a két gyóntatója, lelkigondozója, s az mit indított el benne, tehát hitről, szeretetről, megértésről, pápáról, Jézusról, emberi erényekről, a lelki Magyarországról. A tömeg itta a szavait, nagyon szerették őt, megrohanták az aláíráskérők. Vitathatatlanul: Ő VOLT A SZTÁR! Közvetlen volt és megnyerő! Szép sminkkel és ruhában! Reflektorfényben. ... S bizony nem tehetségtelen és hiteltelen... Sőt profi...

Ott volt a Rendszerváltó Fórum (elkülönülve), a Jobbik (elkülönülve), Takács (elkülönülve), a fideszesek (nagy kisebbségben) stb. És volt sok rendőr, nagyon sok spicli.

Erős 800 fő volt jelen úgy 9-ig, onnantól mintegy 500 ember tartott ki. Sok MVSZ-szimpatizánst is láttam. Sok zászló volt, főleg Árpád-sávos.

MVSZ Sajtószolgálat