Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 18., péntek

112 - Egymásnak esett a bíróság, a rendőrség és az ügyészség!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: Freitag, 18. Januar 2008 16:29
An: Kutasi József
Betreff: A Nemzeti Hirhalo Gyujtott Hirei 2008.01.18.

 

 

q
Egymásnak esett a bíróság, a rendőrség és az ügyészség
2008. január 17., csütörtök 13:10 InfoRádió

A Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint tudható hogy kik voltak azok a rendőrök, akik ártatlan embereket bántalmaztak 2006 őszén, de nem őket fogták perbe - ez derül ki az index.hu birtokába került hangfelvételből. Bárándy György, az egyik rendőr védője szerint elkerülhetetlen, hogy a hatóságok tisztázzák az ügyet. Korábban a rendőri túlkapások tárgyalását vezető bíró azt mondta: a rendőrök hamisan tanúskodtak. A rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója ezután a bíró kijelentéseinek tisztázását és visszavonását követelte.

Bárándy György szerint elképzelhetetlen, hogy nem azokat a rendőröket fogták perbe, akik ártatlan embereket bántalmaztak 2006 őszén.

Az ügyvéd az InfoRádiónak elmondta: felelőtlennek, igazságalap nélkülinek tartja azt a kijelentést, amelyet egy ügyész, a Fővárosi Főügyészség jelenlegi szóvivője tett.

Varga Gergely - az index.hu birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint - azt mondta: tudja, hogy kik voltak a tettesek, de nem ők ülnek a vádlottak padján.

Bárándy György szerint az ügyet tárgyaló bírónak csak kicsúszott a száján, hogy a rendőrök hamisan tanúskodtak, vagyis "hazudtak".

Az ügyvéd közölte: nem tudja, hogy kinek állhat érdekében a hatóságok egymásnak uszítása és a rendfenntartók elbizonytalanítása, lehetséges az is, hogy a politika áll az ügy mögött.

Az illetékes hatóságok kénytelenek lesznek tisztázni ezt az ügyet - mondta Bárándy György.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************