Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 30., szerda

189 - A civil ellenállás 500. tüntetési napján...

Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: szerda, 2008. január 30, 12:07
An: Kutasi József
Betreff: A civil ellenállás 500. tüntetési napján...


Félelemben él Magyarország


A civil ellenállás 500. tüntetési napján demonstrációt tartott az összefogás jegyében a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 a Kossuth téren. A rendezvényen felszólalt Morvai Krisztina, a Civil Jogászbizottság társelnöke, aki beszédében elmondta: egy emberközpontú szilárd értékrendű országot kell építenünk.

A rendezvényen mintegy 350 ember vesz részt. Pesty László "Megsebzett ünnep" című dokumentumfilmje segítségével elevenítették fel a 2006. október 23-i rendőrterrort. A film vetítése közben többen füttyel és a kormányt bíráló megjegyzésekkel illették a borzalmas képsorokat.

A rendbontás nélkül zajló rendezvényen felszólalt Morvai Krisztina is. "Félelemben él Magyarország, és a tüntetők az ország élő lelkiismeretét testesítik meg" - fogalmazott a Civil Jogász Bizottság társelnöke a Parlament előtt. "Profit- és pénzközpontú Magyarország jött létre, vissza kell venni az országot azoktól, akik túszul ejtették, felnőtté kell válnunk és egy emberközpontú szilárd értékrendű országot kell építenünk" - mondta. Szerinte menekültként, megfélemlített emberként élnek az emberek saját hazájukban és "mintha természeti katasztrófa" söpörné el a vasútjainkat és az egészségügyet, értékeinket.