Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 30., szerda

188 - Házkutatás a Magyar Világ szerkesztőségében


Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: szerda, 2008. január 30, 12:07
An: Kutasi József
Betreff: Házkutatás a Magyar Világ szerkesztőségében


Rajtaütésszerű házkutatást tartottak a szerkesztőségben


Vajon, mi után szaglászhatnak a zsandárok?

Rajtaütésszerű házkutatást tartottak ma délelőtt (2008. január 29-én), egy órán keresztül a Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Magyar Világ nemzeti hetilap budapesti szerkesztőségében.

A háromtagú különítményt Ignácz Tünde nyomozó vezette. Csupán csak kérdezem: nem rokona talán a hölgy a Pest megyei Rendőr- főkapitányság mindenféle nyilvánosságnak szóló indoklás nélkül, nagy hirtelenséggel nyugdíjba rohant volt vezetőjének, Ignácz tábornoknak? Ignácz Tündével volt még egy férfi, aki nem mutatkozott be és vele volt Zsemlye Lászlóné Bálint Éva is. A két hölgy főhadnagyi rendfokozatú, a férfiről még ezt sem sikerült kideríteni.

A házkutatásra, szerintük, a kezükben lévő 13000-210/2006. Bü. ügyiratszámra hivatkozva került sor. A házkutatási parancs megtekintése után kiderült, hogy egy olyan, a Magyar Világban megjelent Gergényi "Görény" Péter volt budapesti rendőr-főkapitányról szóló korábbi újságcikkről van szó, amely ügyben, 2006-ban már jogerős bírói végzés született. Ügyvédi vélemény szerint sem volt ehhez az akcióhoz joguk, vélhetően politikai motiváció lehet a dolog hátterében.

A szerkesztőség három számítógépéből egyet lefoglaltak, s magukkal vitték, közölvén, hogy két hónapig bizonyosan nem kerül az vissza a szerkesztőségbe. Természetesen pont arra a gépre volt szükségük, amelyen az eheti újság szerkesztése és tördelése, azaz nyomdakész állapotba hozása történik, illetve történne ezekben a percekben is.(Az újság azonban, ha addig újra be nem csengetnek ők hárman a szerkesztőségbe, természetesen a szokott időben megjelenik.)

Rozgics Mária főszerkesztő asszonnyal közölték, hogy a házkutatás ideje alatt nem telefonálhat, de ha tanúra van szüksége, akkor a saját berkeiken belülről hoznak majd ők egy hivatásos hatósági tanút.

Rozgics Mária kijelentette, hogy erre nincs szüksége, hiszen akkor nem történne más, minthogy "egy moslékkal többen lennének". A főszerkesztő a nyomozók tudomására hozta azt is, hogy ez a kijelentése nem személy szerint rájuk vonatkozik, hanem a magyarnak mondott rendőrségre. A nyomozóknak elmondta még, hogy 2006 óta, a szemkilövések, a robot zsaruk garázdálkodása óta, nem fogadja el ezt a magyarnak nevezett rendőrséget. A nyomozók viszont "szelíden" megjegyezték, hogy mellőzze ezeket a kifejezéseket, mert tudnak ők másképpen is beszélni.

S azt is közölték, még találkoznak.

Ki tudja miért, nagyon ismerős mondatok ezek nekem, még egy másik diktatúra idejéből.

Az említett számítógépen egyébként olvasható a főszerkesztő asszony levelezése, amelyet Magyarország igazi ellenzéki erőivel folytat rendszeresen.

A címben feltett kérdésre tehát, hogy mi után is szaglászhatnak a zsandárok, vélhetően itt található meg a válasz.

Meg abban is, hogy ma van a gyurcsányi Haza mocskolódás miatt kirobbant tüntetéssorozat ötszázadik napja.

Lakatos Pál újságíró (www.lakatospal.hu)