Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 20., vasárnap

123 - Wittner Mária: Ami ma Magyarországon történik, az maga az Apokalipszis

Von: "Opus-Stone Kőipari Mérnöki Bt." [mailto:opusstone@invitel.hu]
Gesendet: szombat 2008. január 19.  23:26
An: Kutasi József

Wittner Mária: Ami ma Magyarországon történik, az maga az Apokalipszis
2008-01-19. 19:56:58

Z. Kárpát Dániel beszélgetett péntek este 18-órától Wittner Máriáva.l A zsúfolásig telt Kerecseny kávézóban tartott előadáson az '56-os szabadságharcos beszélt a múltról, a mai helyzetből való kilábalás lehetőségeiről, miközben ostorozta a csak pénzben és nem nemzetben, hazában gondolkodó politikusokat, akik kihúzzák a megélhetés talaját a magyarok lába alól.

Mi nem ezért mentünk a barikádokra, hogy ez legyen belőle, amivé ma züllesztették a globális hatalom hazai bérencei az országot, utalt az SZDSZ-re, akik a legnagyobb garral zavarták volna el annak idején a kommunistákat, adott hangot jogos felháborodásának Wittner Mária, majd hozzátette: mi annak idején sem a zsidókat kerestük, hanem az ÁVÓ embereit.

A beszélgetést Z.Kárpát Dániel indította megemlékezvén egy nemrégiben elhunyt barátról és munkatársról, illetve mécsest gyújtott még a nemrégiben meggyilkolt középiskolás fiú emlékére is, emlékeztetve a jelenlévőket, hogy a Magyar Gárda ugyanekkor demonstrál az elharapózó bűnözés ellen, szintén mécsest gyújtva a Vas utcában halálra vert fiú emlékére.

Ezek után Wittner Mária vette át a szót és boncolgatta a kérdést, hogy hogyan is jutottunk el a rendszerváltástól a gengszterváltásig. A politika, mondta, olyan, mint egy verem, minél mélyebbre néz bele az ember, annál sötétebb. Feszegette továbbá az emberi lét célját, az élet értelmét. A politika, mondta, önmagában nem lehet cél, csak akkor, ha általa az embereknek jobb létet, életkörülményeket lehet biztosítani. Párhuzamot vont továbbá a Rákosi rendszer és a mai közállapotok között, és megállapította, hogy fizikailag nem is olyannyira nyíltan, de lelkileg ugyanúgy terrorizálják az embereket, mint annak idején.

Ma mások a módszerek, állapította meg, ma lassú halálra ítélik az embereket, hiszen már Demszky is megmondta, hogy hatmillió magyar elég ide. Csak az erkölcsi felemelkedés vezethet a gazdasági felemelkedéshez, figyelmeztetett Wittner Mária, s hangsúlyozta, hogy a Sátán rombolta országban nekünk építenünk kell. Az építkezést azonban önmagunkon, önmagunkban kell kezdeni, figyelmeztetett. Hosszasan és jogosan ostorozta a mai kilátástalan helyzetet előidéző politikusokat, a szabad keselyűket, és hozzátette, nem a gyűlölt beszél belőle, mert az megbetegíti magát a gyűlölködőt is. De, szögezte le, semmit nem gyűlöl annyira, mint a hazugságot.

A politikusasszony mesélt saját sorsáról, az Istenben vetett hitéről és arról a meggyőződéséről, hogy neki még feladatai vannak, életben is az a pápai áldás tartja, amit nem önmagára kért, hanem az egész Kárpát-medencei magyarság sorsának jobbá fordulására. Beszédében önkéntelenül is vissza-visszatért a forradalmi eseményekhez, ezzel mintegy sugallva a hallgatóságnak, miféle emberek utódai uralkodnak most felettünk. Női és emberi mivoltában is a becsületébe gázoltak a kommunista pribékek, és ezt nem tudja megbocsátani, de bízik abban, hogy minden borzalom fordulhat csodálatosra is. A rendszerváltás még nem fejeződött be, mindanyiunknak készen kell állnunk, különben hazátlanokká válunk, figyelmeztetett a sokat megélt és tapasztalt szabadságharcos.

A gondolatgazdag beszélgetés, amit teljes jóindulattal nevezhetünk akár egy tanulságtévő monológnak is, teljes terjedelmében letölthető és meghallgatható itt, vagy a Letöltések - Egyéb rovatában.

[Forrás: http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=811]

  Vissza

 

©