Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. augusztus 4., kedd

3.157 - Kőszegi M. László főszerkesztő: Kivonat a Hungária Televízió műsorszolgáltatási szabályzatából!

A HUNGÁRIA TELEVÍZIÓ FELHÍVÁSA!
www.hungariatv.hu
www.hungariatelevizio.hu

Határon innen - tengeren túl

Felhívom a 2009. augusztus 1-én Budapesten a VII. kerület Dohány utcában megrendezett cigányholokauszt emléknapon elhangzott, az alábbiakban olvasható politikai beszédben érintettek figyelmét, hogy amennyiben írásbeli hozzászólásukkal, vagy részvételükkel támogatni kívánják a jövő héten az e témában rögzítésre kerülő vitaműsorunkat, jelezzék mielőbb az alábbi e-mail címen: hungariatv@hungariatv.hu

Kőszegi M. László főszerkesztő

Részlet a beszédből:

"Pontosan tudjuk, hogy a népírtások, azok nem a fizikai erőszakkal, nem a gettóba zárással, a deportálásokkal, megsemmisítő táborokkal, kivégző osztagok felállításával kezdődnek, hanem a verbális szellemi erőszakkal. Azzal, hogy stigmatizálunk, teret engedünk a rosszminőségű kirekesztő szavaknak és kirekesztő gondolatoknak.
Azzal, ha szó nélkül hagyjuk a hideg büszkeség napján, ha nem emeljük fel a hangunkat az egészségügyi közérzet és közbiztonság javító sétálók ellen - ilyen sétákat szerveznek ma Magyarországon - ha hagyjuk hogy olyan jelszavakat írjanak a házak falára hogy Magyarország a Magyaroké, hogy ilyen jelszóval szégyen hogy az európai unio parlamentjébe lehet kerülni, szégyen hogy ilyen mondatokkal százezrek szavaznak olyan emberekre, akik szégyenévé válnak Magyarországnak."


Kivonat a Hungária Televízió műsorszolgáltatási szabályzatából:

2.3 A pártok és politikai mozgalmak nézeteiről, tevékenységük alapelveiről saját véleményt nem alkot, arról tájékoztatást nem ad, alapelve szerint ezt a műsoraiban való megjelenítésre igényt tartő mindenkori szereplőkre bízza.
Nem vállalja, hogy a különböző pártoknak, politikai mozgalmaknak - jelentőségüktől függetlenül - azonos műsoridőt biztosítson.

2.4 A Hungária Televízió sem politikai párttól vagy politikai mozgalomtól, sem központi vagy helyi államhatalmi vagy igazgatási szervtől, sem pedig azok tisztségviselőitől nem fogadhat el olyan felkérést, amely valamely műsorszám tartalmára, időtartamára, műsorkörnyezetére, vagy a szerkesztés egyéb elemeire irányul.