Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. augusztus 26., szerda

3.240 - MVSZ Sajtószolgálat: Kézilabda tagozat a labdarúgó szövetségben

Kutasi József írja: Még Magyarországon tartózkodok.
Elérhetőségem: Mobiltel. és SMS +36 70 589 98 83


From:
MVSZ Sajtószolgálat
Date: szerda, 2009 augusztus 26. 16:02
Subject: Magyarok, cigányok, zsidók
To: Kutasi József

Magyarok, cigányok, zsidók

Kézilabda tagozat a labdarúgó szövetségben

A Magyarok Világszövetsége elnöke és tiszteletbeli elnöke augusztus 24-én több órás tanácskozást folytatott cigány vezetőkkel a válságosra fordult magyarországi cigánykérdésről.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke kifejtette, hogy a Magyarok Világszövetsége elvárja a hazai cigányságtól a magyar állam és a magyar nemzet iránti lojalitást és elfogadhatatlannak tartja azt az időnként egyes cigányvezetők által képviselt szándékot, mely szerint a magyarországi cigányok a magyar nemzetbe nem integrálódni kívánnak, hanem – döntő mértékben magyar adófizetők pénzén – önálló nemzeti létre törekszenek.

Rácz Sándor tiszteletbeli elnök nagy ívű beszédben kifejtette, hogy elodázhatatlan egy új, történelmi magállapodás létrehozása Magyarországon magyarok, cigányok és zsidók között. Az MVSZ elnöke bejelentette, hogy a Magyarok Világszövetsége szívesen ad teret egy ilyen kerekasztalnak.

Arra a kérdésre, hogy a Magyarok Világszövetségében létrehozható-e egy cigánytagozat, az MVSZ elnöke leszögezte, hogy erre a kérdésre azután lehet visszatérni, miután a hazai cigányság képviselői egyértelművé teszik, hogy a cigányságot a magyar nemzet részének tekintik és lemondanak minden szeparatista törekvésről.

Szóba került a Semjén Zsolt által bejelentett, a KDNP keretein belül létrejövő izraelita műhely kérdése is, melyre az egyik cigányvezető frappánsan megjegyezte: egy kereszténydemokrata pártban zsidó platform létrehozása olyan, mintha a Magyar Labdarúgó Szövetségben megalakítanák a kézilabda tagozatot.

Budapest, 2009. augusztus 25.

MVSZ Sajtószolgálat