Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. augusztus 4., kedd

3.159 - Forrás: MTI - Echo TV: Magasabb büntetésre számíthatnak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg ..........

Életfogytiglant is kaphat Budaházy György
2009-07-30

Súlyosbította a terrorcselekményekkel kapcsolatos bűntettekkel összefüggésbe hozott Magyarok Nyilai nevű szervezet elleni gyanút a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Népszava csütörtöki száma szerint Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője megerősítette: az eddig feltárt cselekményeket bűnszervezetben követték el az új minősítés szerint. Vagyis a gyanú szerint a több politikus elleni támadást is magára vállaló radikális szervezetet életre hívó és irányító Budaházy György tettei is súlyosabb megítélés alá esnek.

Magasabb büntetésre számíthatnak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg előzetes letartóztatásban lévő tagjai - köztük Budaházy György -, miután a Központi Nyomozó Főügyészség immár hivatalosan és jogi értelemben is bűnszervezetnek minősíti a Magyarok Nyilait, a gyanúsítottakra pedig mint bűnszervezet tagjaira tekintenek.

A minősítés jelentős változását Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője megerősítette a napilapnak. Ez lényegesen megemeli az esetleges büntetési tételeket. Így Budaházy esetében is, akit terrorcselekmény elkövetésével és robbanóanyaggal visszaéléssel, valamint kétrendbeli emberölés előkészületével gyanúsítanak. A legsúlyosabb ezek közül a terrorcselekmény, ami alapesetben 10-15 év vagy akár életfogytig tartó börtönbüntetéssel járhat, ezen "emel" még a minősítő körülmény.

Forrás: MTI - Echo TV

--------------------------------------------------