Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. augusztus 7., péntek

3.197 - Ifj. Hegedűs Loránt: Végül, de nem utolsósorban köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki mellette eddig szolidaritást nyilvánított, vagy a jövőben fogja mindezt megtenni.

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: péntek, 2009. augusztus 7. 21:56
An: Kutasi József
Betreff: ifj. Hegedűs L. látogatása Budaházynál!

KÖZLEMÉNY

 

A mai napon ügyészi engedély alapján - a család felkérésére - lelkészként fél órás látogatást tehettem a váci börtönben Budaházy Györgynél. Az ő kérésére - lelkiismereti kényszernek engedve - közlöm a következőket:

 

1.) Az egész eddigi eljárás alatt a vádhatóság semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá a személyével szemben felhozott vádakat, ilyen jellegű szembesítésre érdemben még csak kísérletet sem tettek előzetes letartóztatásának elmúlt két hónapja során. Az eljárás koncepciós jellegét erősíti az a tény is, hogy a fő „terrorelhárító” Draskovics súlyos „mellérobbantása” után – melyet Budaházy György nem kis derültséggel idézett fel a lélekerősítőnek szánt beszélgetésen - sietve bűnszervezeti súlyosbító minősítést kaptak az addig az ún. terror-ügyben eljárás alá vontak.

2.) Miközben a média ország-világ előtt őt terroristának tünteti fel – mindenféle bizonyíték és konkrét hivatkozási alap nélkül – aközben őhozzá a sajtó egyetlen munkatársát sem engedik be, családtagjairól már nem is beszélve, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy teljességgel elszigeteljék őt a külvilágtól.

3.) Végül, de nem utolsósorban köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki mellette eddig szolidaritást nyilvánított, vagy a jövőben fogja mindezt megtenni. Külön köszöni egész családja szerető kiállását, bízva abban, hogy egész népe körében hasonlót élhet majd át.

 

Ennyi Budaházy György üzenete.

 

Lelkészként csak egy költőinek szánt kérdést teszek hozzá: Miért van az, hogy amikor a bűnszervezeti minősítés törvényi előfeltételeit olvasom az állítólagos Magyarok Nyilai kapcsán, nevezetesen legalább 3 fő tartós, összehangolt cselekvése legalább 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő erőszakos cselekményre történő előkészület okán, akkor nekem elsőként - ha nem is kizárólag - a harmadik Magyar Köztársaság regnáló kormánya jut az eszembe?

 

Budapest, 2009. augusztus 07.

                                                  Áldást, békességet kívánva:

 

                                                                                                Ifj. Hegedűs Loránt