Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. augusztus 26., szerda

3.236 - Frigyesy Ágnes: Negyedmillióan vettek részt a MSZ Országos Gyűlésén + kiáltvány!

Kutasi József írja: Még Magyarországon tartózkodok.
Elérhetőségem: Mobiltel. és SMS +36 70 589 98 83

From: Péteri Attila Árpád
Date: szerda, 2009. aug. 26. 10:26
Subject: Negyedmillióan vettek részt a MSZ Országos Gyűlésén + kiáltvány!
To: Kutasi József


Negyedmillióan vettek részt a

Magyarok Szövetsége Országos Gyűlésén Bösztörpusztán

 

A média-érdektelenség teljeskörű utasított szabotálása mellett, ugyanakkor rendkívül nagy társadalmi érdeklődés közepette szervezte meg az ország legnagyobb találkozóját a Magyarok Szövetsége (MSZ) 2009. augusztus 21-23-án Kunszentmiklós-Bösztörpusztán. A számok önmagukért beszélnek: mintegy negyedmillióan látogattak ki az elmúlt hétvégén az MSZ Országos Gyűlésére az alföldi pusztára.

Vukics Ferenc, a Magyarok Szövetsége elnöke érdeklődésemre elmondta: – Megalakulásuk óta mintegy 1300 településen több, mint 600 helyi szervezet alakult százezer taggal, melyből tízezer tag aktív. A Magyarok Szövetsége országos találkozóján a Pusztaegyetemen 100 neves tudós, közéleti személyiség előadását hallgathatták meg az érdeklődök. Felsorolni is sok, miminden került terítékre a három nap alatt, de volt ezer őstermelő és kézműves országos vására, Magyar Találmányok Háza, a legfrissebb magyar találmányok bemutatója. A Nemzeti Könyvnapok, Nemzeti Könyvkiadók találkozóján neves írókkal, költőkkel találkozhattak az odalátogatók. A Nemzeti Filmszemlén kiosztották a Szilaj Csikó Díjat, s bemutatták az elmúlt öt év legjobb magyar filmjeit. Megszervezték a kárpát-medencei táncegyüttesek találkozóját, a harcos magyarok, harcművészeti bemutatóját, több tízezer magyar történelmi, települési és nemzetzászló találkozóját. Felvonult a Magyar Nemzeti Lovas Díszalegység több száz lovassal, valamint volt lófuttatás és lóvásár.

Kezdetben hétszáz önkéntes, a harmadik nap már hétezer önkéntes segítette a Találkozó sikerét. Kilencven asszony és tíz férfi pucolta a burgonyát és készítette naponta az ebédet a Főzzük ki együtt, Magyar Ízek találkozóján, ahol 5000 literes bográcsokban főztek az asszonyok, illetve a szakácsok. A háromnapos magyar-magyar találkozón kisütötték az Ország Kenyerét.                                               

A Nemzeti Érdek Program bemutatóján hat óriás sátorban mutatkoztak be a 13 tagozat képviselői. A 850 civil szakértő hét hónapos munkájának eredményeképp a Magyarok Szövetsége Országos Gyűlése Kiáltványt tett közzé, melyben felszólítják az államfőt, az országgyűlést és a kormányt, hogy október 23-ig kezdje meg az alkotmányos rend helyreállítását. Amennyiben a hatalmon lévők nem ismerik el a magyar alkotmányosságot, nem indítják el a jogfolytonosság helyreállításának folyamatát 2009. október 23-ig, akkor alkotmányjogi jogos védelemre, polgári engedetlenségre hívunk mindenkit – olvasható a dokumentumban.

A Magyarok Szövetsége Országos Gyűlésére „Ki vagy Vukics” címmel életrajzi kötet, valamint DVD jelent meg. Az MSZ újraválasztott elnökével Varga Domokos György újságíró beszélget. (A kötet méltatására később  visszatérünk.)                                                                           

Frigyesy Ágnes 

Barantások

 

Vukics Ferenc, a Magyarok Szövetsége elnöke:                                    „Minden magyar felelős minden magyarért”

***********

A Magyarok Szövetsége

Országos Gyűlésének kiáltványa!

 

Felszólítjuk az Államfőt az Országgyűlést és a Kormányt, hogy október 23-ig kezdje meg az alkotmányos rend helyreállítását!

2 hónapon belül meg kell indítani az alkotmányozás folyamatát az alábbiak szerint:

A Szent Korona a magyar állam folytonosságát és függetlenségét, a nemzet egységét megtestesítő jogi személy. Teste a magyar nemzetnek, az ország testének, a földnek, a víznek, a levegőnek és az energiának is jelképes megjelenítője, ezért minden hatalom és jog forrása, a legfőbb felség. A Szent Korona e minőségében a teremtett világ, a természet törvényeinek elsődlegességét, fenntarthatóságát, és ezzel együtt az eljövendő magyar nemzedékek létfeltételeit biztosítja. Az alkotmány a Szent Korona intézményétől semmilyen módon el nem választható.

Az alkotmány történelmi képződmény, azon időszakban is fejlődött, amíg a jogfolytonosság csorbult, így maradéktalanul magába foglalja minden erkölcsi, kulturális és jogi fejlődésünket.

A Magyarok Szövetsége a magyar nemzet nevében az alaptörvény megvitatásával és elfogadásával helyre kívánja állítani a történeti alkotmány jogfolytonosságát.

 

Az új alaptörvénynek többek között tartalmaznia kell:

 

1. Kisebb, kétkamarás országgyűlés felállítását

2. A választott képviselők visszahívhatóságát

3. Az önkormányzatok és társadalmi szervezetek gazdasági és politikai függetlenségének biztosítását.

4. Az elszakított területeken élő magyarság magyar állampolgárságának helyreállítását

5. Tegye lehetővé az alkotmány nyugvásának időszaka alatt a nemzeti érdek súlyos sérelmét okozó szerződések felülvizsgálatát.

 

A további követeléseinket hetente sajtótájékoztató keretein belül magyar, angol és német nyelven közzé tesszük, a sajtóhoz és diplomáciai testületeknek eljuttatjuk.

Amennyiben a hatalmon lévők nem ismerik el a magyar alkotmányosságot, nem indítják el a jogfolytonosság helyreállításának folyamatát 2009. október 23-ig, akkor alkotmányjogi jogos védelemre, polgári engedetlenségre hívunk mindenkit!

Kérünk minden egyént és társadalmi szervezetet, aki ezzel egyetért, hogy ezen követelésünkben csatlakozzon hozzánk!