Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 23., kedd

7.087 - Novák Előd: a Fidesz szembeköpte saját szavazóit (videóval)

**********
 www.nemzetihirhalo.hu *************
Novák Előd: a Fidesz szembeköpte saját szavazóit (videóval)
barikad.hu 2010, november 22 - 18:08

A legalapvetőbb javaslatokat lesöpörte a kormánypárti többség az alkotmányozó bizottságban, tehát a Fidesz szembeköpte jóhiszemű szavazóit - mondta Novák Előd a Parlamentben hétfő délután.

Novák Előd azonnali kérdésében arra emlékeztetett, hogy a Jobbik kilépett az Alkotmány-előkészítő eseti bizottságból, miután javaslataik 97%-át leszavazták.

Az alkotmányozó bizottság kormánypárti többsége elutasította többek közt a Szent Korona-tanon alapuló új alaptörvényre tett indítványunkat, a magyar föld és természeti kincseink idegen tulajdonba adásának, illetve honvédeink hadüzenet nélküli külföldi bevetésének tilalmát. A fideszes képviselők ugyanígy vita nélkül lesöpörték a szociális jogállamra, az államfő nép általi megválasztására, a mentelmi jog eltörlésére, az országgyűlési képviselők visszahívhatóságának megteremtésére, valamint az álláshalmozás megszüntetésére vonatkozó kezdeményezéseinket. A testület ugyan megosztott volt, de 10:20 arányban leszavazta a Jobbik azon javaslatát is, amellyel a magyar közéletet tisztítaná meg azoktól, akik vezető szerepet vállaltak az előző, szocialista rendszer működtetésében.

A Jobbik 27 javaslatából a bizottság mindössze hármat engedett tovább a plenáris ülésre: a magzati élet védelmét, a határon túli magyarság szavazati jogának megadását és a mindenkori kormányfő egyszerű bizalmatlansági indítvánnyal történő leválthatóságát.

Javaslataik leszavazásával a Fidesz saját szavazóikat is szembeköpték - tette hozzá Novák, hiszen ezeket az alapvető javaslatokat a jóérzésű, nemzetben gondolkodó szavazópolgárok mind elvárták a Fidesztől.


Novák Előd átadja az alternatív NEMYI-t Navracsics Tibornak

A miniszterelnök távolléte miatt a válaszadással megbízott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes cinikusan a következő választ adta Novák Elődnek: a kormány az országgyűlést kérte, hogy készítse elő az alkotmányt. Én nem veszek részt ebben a munkában, mert úgy gondolom, nem a kormány feladata." Navracsics miniszter úr válasza azért is arcpirító, mert ő is nagyon jó tudja, hogy mind a bizottságokban, mind az országgyűlésben a kormánypártok vannak többségben.

Azt sem restellte hozzátenni: "sajnálom, hogy kiléptek, mert így nem tudják érvényesíteni saját elképzeléseiket." Köszönjük, miniszter úr, mintha egyébként tudnák...

Novák Előd viszontválaszában kijelentette: nem tudja mentesíteni a kormányt a felelősség alól, hiszen saját magukat nevezték el a nemzeti együttműködés kormányának. Éppen ezért javasolta a NENYI új formájának kifüggesztését, mely a következőképpen néz ki:

1.§ A Fidesznek mindig igaza van.

2.§ Ha mégsem, akkor az 1.§ lép életbe.

Fájó kimondani, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a kormány - tette hozzá a jobbikos honatya. Novák Előd nyomatékosításként a NENYI alternatív változatának üvegezett, óriás példányát adta át Navracsics Tibornak.

Leszavazták Gyöngyösi Márton és Samu Tamás Gergő javaslatát a külföldi missziók engedélyezéséről

Az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság mai ülésén leszavazta Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes és Samu Tamás Gergő Békés megyei jobbikos képviselő alkotmány- és törvénymódosító javaslatát, amely az Európai Unió és a NATO döntésein alapuló külföldi missziók engedélyezéséről szólt.

Erről korábban az Országgyűlés döntött, de a Gyurcsány-kormány saját hatáskörébe vonta a döntés jogát. A jogszabályok módosítását a nehézkes és lassú döntéshozatali eljárással indokolták. A döntés azonban a jobbikos képviselők szerint olyan súlyú legitimációt igényel, hogy ahhoz az Országgyűlés minősített többségének támogatása lenne szükséges. Gyöngyösi Márton és Samu Tamás Gergő szerint ez a szándék találkozik a magyar állampolgárok akaratával.

Különösen fontos mindezt újraszabályozni akkor, amikor a külföldi missziókban való részvételünk miatt az országot egyre gyakrabban éri terrorfenyegetés, valamint a Magyarország érdekei szempontjából lényegtelen missziókban egyre több magyar honvéd esik el. A törvénymódosítási javaslatot az illetékes bizottság fideszes és MSZP-s tagjai nem támogatták. (Kuruc.info)