Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 30., kedd

7.141 - Emlékeztetőül! - Kolozsy Sándor - '56-os pályaműve!

From: Péteri Attila Árpád
Date: 2010. november 30.
Subject: Emlékeztetőül! - Kolozsy S.- '56-os pályaműve!
To: Kutasi József


Tisztelt Honfitársak!

 

Csatolom Ausztráliában élő Honfitársunk, Dr. Kolozsy Sándor ’56-os pályaművét, amelyet a jelenlegi „VASKEFE” – „ROZSDATEMETŐ” helyett szerettünk volna megvalósításra ajánlani az illetékeseknek, ám minden próbálkozásunkat keresztülhúzott az ostoba, rosszindulattal teli művi bürokrácia. L(((


Kolozsy mester kiemelkedő sikereket ért el szobraival, majd mindenütt megtalálhatók alkotásai, a világ több pontján, ám szülőhazájában mindmáig csak egyetlen Wass Albert mellszobrot sikerült hosszú vajúdás után, vidéken fölavattatnia.

 

E szóban forgó kiváló szobor kompozíció tervezete -amiről meggyőződhet minden érdeklődő- méltó módon fejezte volna ki az ’56-os szabadságharc dicső harcosainak, úgy idehaza, mint a világ népei előtt örökké élő emlékét, heroikus küzdelmét.

 

Felháborító, gyalázat, hogy senki nem állt K.S. mellé, azok közül, akik megtehették volna, hogy erélyesebben tiltakozzanak a -mára hál’ Istennek, szép fokozatosan- vas rozsdalékká váló förmedvény felépítésének megakadályozásáért.

 

Némán ültek a hátsó felükön, mint …., /az a bizonyos/ a fűben.

 

Tisztelet a ritka kivételeknek.

 

Itt az idő, hogy kijavítsák hibáikat, akik érintettek vagy mások, akik „csupán” közömbösek voltak!!!

 

Most, emlékeztetőül, ismételten figyelmébe ajánlom -sokak nevében- úgy a kormány tagjainak, mint a T. Ház képviselőinek, új főpolgármesterünknek, hozzanak olyan törvényt, a Fővárosi Önkormányzat által olyan Testületi határozatot, amely lehetővé teszi e gúny tárgyát képező, az 50-dik évfordulón felavatott szégyen emlékmű felszámolását.

 

Helyette új pályázatot kiírva, adjanak lehetőséget a pályázók sorából kitiltott Kolozsy féle tervezet figyelembe vételére is.

 

Itt kell megemlíteni, hogy különleges tervet készített a New Yorkban élő Szilágyi Ákos Honfitársunk is, a ruszki tank elé Molotov-Koktélt dobó Pesti Srác felejthetetlen alakját fölidéző elgondolását bemutatva.

 

Az interneten annak idején sokan elismeréssel szóltunk ezen munkáról is.

 

Íme:

 

http://204.188.204.67/akos111.awardspace.com/56_Langja_2008_07_01/Pages/index.html

 

De indulhat újból bárki a pályázaton, ne rekesszünk ki senkit, a lényeg, hogy az ’56-osok terén lévő torz-szülött képződményt be kell temetni, úgy ahogy van (a lebontására nem szabad újabb 100 millió Ft-ot kidobni az ablakon) s a tetejére pedig elhelyezni az új, valódi értéket, ’56 eszmeiségét méltóképpen képviselő, azt bemutató EMLÉKMŰVET!

 

Hajrá Magyarország!

 

A népünkre erőltetett ál-produktumot a természet is az enyészetté kívánja alakítani, legyőzhetetlen erejével igazságot szolgáltatva, ám minden egyéb alkalmi gáncsoskodás ellenére, ’56 szelleme mindenkit túlél majd, az idők végezetéig, míg ember él a földön!

 

        /Péteri Attila Árpád/

a Magyar Justita Bizottság

           elnökségi tagja

 

Ui.: Csatolok néhány hete készült saját felvételt is, a rozsdásodó tákolmányról! L