Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 24., szerda

7.091 - Dr. Kalász László: "Az Országos Vérellátó Szolgálat soha nem kér " általános jellegű" e-mail felhívásban segítséget/...

From: Hazáért Magyar

Date: 2010. november 23.
Subject: Ritka vér.........Kiegészítés
To: Kutasi József


Felhívásunkra a következő levél érkezett: tartalmának tudomásul vételével a továbbiakban NEM teszünk közzé hasonló kéréseket!

A levélből:

Engedje meg, hogy csak egy korábbi válaszomat idézzem: 

"Az Országos Vérellátó Szolgálat soha nem kér " általános jellegű" e-mail felhívásban segítséget, a konkrét esetben is a Debreceni Regionális Vérellátó Központ folyamatosan gondoskodik a nevezett beteg ellátásáról - és szükség esetén közvetlenül a nyilvántartásában szereplő véradókat keresi meg, hívja be véradásra. 

Természetesen megértjük az ilyenkor általában hozzátartozói kezdeményezésű segítség-kéréseket, de ennek nem ez a megfelelő módja, mert szabályozhatatlan, kontrollálhatatlan és adott esetben nem a valós igényekhez igazodik - ami azzal járhat, hogy ha a felhívás hatására most minden segítőkész O negatív rendszeres véradó vért ad - 1 hónap múlva nem lesz lehetőség kitől levenni az akkor szükséges O negatív véreket. 

Minden ilyen esetben a területileg illetékes vérellátó munkatársaival egyeztetni kell, hogy valóban és most van-e szükség a véradásra; vagy egy későbbi, megbeszélt időpontban. 

Tehát arra kérem, hogy a feladónak és a teljes címzett listára is küldje el levelemet továbbítással - ezzel tud segíteni a szóban forgó gyermek és valamennyi vérkészítményre szoruló beteg biztonságos ellátásában. " 

Üdvözlettel: 

Dr. Kalász László 
régióigazgató 
OVSz Közép-magyarországi Régió