Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 26., péntek

7.105 - Készül az EU-elnökség kommunikációs stratégiája

www.nemzetihirhalo.hu *************
Készül az EU-elnökség kommunikációs stratégiája
2010. november 24., 09:52 fidesz.hu

A kormány olyan kommunikációs stratégiát tervez, amely a magyar lakosságban tudatosítja, a külföldi nyilvánossággal pedig megismerteti Magyarország európai jelentőségű értékeit - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációs államtitkársága az MTI érdeklődésére.

Mint tájékoztattak: Magyarország 2011 első félévében esedékes EU-elnöksége alatt csaknem kétszáz "lakossági és kulturális jellegű, a nagyobb nyilvánosságot megszólító" kísérőrendezvényt szerveznek kisebb részben Magyarországon, nagyobb részt pedig több nyugat-európai nagyvárosban. E rendezvényekkel azt szeretnék elérni, hogy az elnökség idején a politikai célok mellett közelebb hozzák az uniót a magyar, Magyarországot pedig az európai polgárokhoz - hangsúlyozták, hozzátéve: a zeneművészettől a feltalálókig, a régmúlttól a jelenig több magyar értékre fel kívánják hívni a figyelmet.

Kiemelték: a kormány különösen fontosnak tartja, hogy Magyarország elnöksége mellett januártól arra is nagy hangsúlyt helyezzenek, hogy 2011 az önkéntesség európai éve az unióban.

Célcsoportjaik között kiemelt helyen szerepelnek a fiatalok, az elnökség december végén induló, hivatalos honlapján pedig minden eddiginél több teret kapnak majd a kulturális tartalmak - ígérték.

A kormány olyan szakmai partnert keres céljainak megvalósításához, amely képes a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtva elvégezni az elnökséggel kapcsolatos lakossági és kulturális kommunikáció médiatervezési, médiavásárlási, továbbá kreatív tervezési és gyártási feladatait - közölték. (MTI-fidesz.hu)

kapcsolódó
   Orbán: Az elkövetkező fél év nagy lehetőség (számára!)
   "Ragaszkodunk a Lisszaboni Szerződés szelleméhez" (lihegve elsőként!)
   "A magyar elnökség kész lesz megbirkózni a feladattal" (földig hajlás, lábcsók!)
   Orbán Lisszabonban: fontos az elrettentés! (Népszava)