Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 26., péntek

7.106 - Kuruc.info > Fideszes rokonság fontos pozíciókban!

www.nemzetihirhalo.hu *************
Fideszes rokonság fontos pozíciókban
2010-11-23. 21:35 Kuruc.info

Egyre több ismert fideszes politikusról derül ki, hogy az állami állásokban családja számára is megfelelő karrierlehetőséget lát. A szférában várható, előre bejelentett leépítések ellenére huszonéves fiúk, lányok és közeli rokonok döntöttek úgy, hogy belevágnak a közszolgálati munkába.

Az elmúlt hónapokban szóvivő lett a főpolgármester kabinetfőnökének lányából, kiemelkedő fizetéssel startolt több fideszes politikus gyereke, a miniszterelnök és a köztársasági elnök rokonsága is bizonyítási lehetőséget kapott.

A közszférában várható 10 százalékos létszámleépítés és a pénzügyi megszorítás sem tántorított el néhány fiatalt attól, hogy a közszférában kezdjenek dolgozni. Átlag pályakezdők számára a betervezett és bejelentett leépítések kockázatossá tehetnék a döntést, ám náluk ez nem sokat nyomhat a latba, hiszen a ranglétrán való évtizedes lépegetés helyett rögtön fontos beosztásokban kezdhettek.

Repülőrajttal indult a kormányzati szférában két fideszes politikus lányának pályája is.

Petykó Adrienn főosztályvezetőként léphetett be néhány hónapja a Vidékfejlesztési Minisztérium kötelékébe, Kontrát Nóra pedig osztályvezetői kinevezést kapott. Mindketten jelentős ugrással indultak a közszolgálati bértáblán. A poszttal járó 300 ezer forint feletti díjazás két-háromszorosa a kezdő hivatalnokok fizetésének.

Petykó Adrienn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének, Petykó Zoltánnak lánya, aki az ősszel 27 évesen vehette át a VM költségvetési főosztályának irányítását. A munkához természetesen megvolt a megfelelő szakmai felkészültsége, hiszen a tárca sajtóosztálya szerint 2007-ben elvégezte a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karát, mérlegképes könyvelői szakvizsgával rendelkezett, és a versenyszférából érkezett a minisztériumhoz.

Kontrát Nóra 25 évesen lett hivatali vezető. Az ELTE jogi karán, valamint a vilniusi Mykolas Romeris Universityn végzett, és ez elég volt ahhoz, hogy Schmitt Pál mellett a köztársasági elnök hivatalában irányítása alá helyezzék a felterjesztési osztályt.
Nemrég nevezték ki frontembernek a teljesen új BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.-nél Tarlós István egykori kabinetfőnökének lányát. Szűcs Somlyó Mária a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatójává lépett elő, lánya pedig szóvivő lett a fővárosi szolgáltató cégeket összefogó holdingnál. Szűcs Panni a Kodolányi János Főiskolát végezte el, és dolgozott a Magyar Rádiónál is.

A napokban jelent meg a közlönyben, hogy a köztársasági elnök unokaöccse, Schmitt Pál Péter Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár javaslatára a Miniszterelnökség állományába került kormánytisztviselőként. Schmitt Pál Péter korábbi tevékenységéről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Polgári Fiatalok Egyesülete elnöke volt.

A Nemzeti Erőforrás-minisztérium sajtófőnöke Orbán Viktor miniszterelnök elsőfokú unokatestvére, Vitézy Zsófia. Féltestvére, Vitézy Dávid a frissen létrehozott Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett néhány hete. Vitézy Dávid apja, Vitézy László filmrendező, anyja Hankiss Ágnes, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A fiatalokat helyzetbe hozó káderpolitika nyertesei közül egyébként Vitézy rendelkezett a leghosszabb szakmai előélettel: a VEKE szóvivőjét 2007-ben a BKV felügyelőbizottságába delegálta a Fidesz. (Index nyomán)