Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 26., péntek

7.109 - A Fidesz olyan folyamatokat indított el, amelyek lassú méregként hatnak

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2010. november 26.
Subject: "Ha ez a szakszerű kormányzás,...
To: jozsef@kutasi.eu


A Fidesz olyan folyamatokat indított el, amelyek lassú méregként hatnak

2010, november 25 

Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. 

Az elmúlt húsz év egyetlen igazán időtálló, ugyanakkor alapvetően felvilágosult abszolutista szellemben fogant reformját tervezi megszüntetni a kormány. Teszi mindezt pontosan úgy, ahogy maga a reform megszületett, s amit korábban maga is okkal bírált: az emberek szabad akaratának, véleményének figyelembe vétele nélkül. Az állam 1997-ben törvénnyel elrendelte, most színtiszta fenyegetéssel felszámolja. Ami akkor kötelező volt, most önkéntes helyett önkényes lett.

Rengeteg dologról lehetne írni a döntés kapcsán. Morális, gazdasági, jogi és politikai érvek keverednek, amelyek között nem is olyan egyszerű rendet vágni. Aki ítélkezni akar, annak ajánlom a már sokszor bevált egyszerű tesztet: gondolja el, mi lett volna a véleménye, ha ugyanezt, ugyanígy Gyurcsány Ferenc kormánya tervezte volna meglépni mondjuk 2009 elején, a gazdasági válság első évében. Lehet természetesen azt válaszolni, ahogy sokan teszik is, hogy most mások a célok, mások a lehetőségek és mások állnak a kormányrúdnál, az elvi megközelítések azonban nehezen tűrik ezeket az „apró” részleteket

http://www.barikad.hu/fidesz_olyan_folyamatokat_ind%C3%ADtott_el_amelyek_lass%C3%BA_m%C3%A9regk%C3%A9nt_hatnak-20101125  (részlet)