Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 26., péntek

7.098 - Pörzse Sándor: Váltsák le Alföldi Róbertet és vizsgálják felül a Magyar Rádiónál kiosztott prémiumokat!

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Pörzse Sándor: Váltsák le Alföldi Róbertet és vizsgálják felül a Magyar Rádiónál kiosztott prémiumokat!
2010.11.22 Jobbik.hu

Pörzse Sándor mai sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának már a pályáztatása is érdekes körülmények között történt. Ugyanis - közölte az Alföldivel párhuzamosan pályázó rivális benyújtott anyagának fele furcsamód eltűnt a pályázat elbírálása során, így Hiller István akkori kultuszminiszter Alföldi Róbertet nevezte ki a Nemzeti Színház élére.

Kinevezése óta olyan botrányt botrányra halmozott, többek közt nevéhez fűződnek olyan, minden jó ízlésű embert sértő előadások, amelyek pedofíliát, homoszexualitást és egyéb devianciát népszerűsítenek - emlékeztetett Pörzse. Szerinte az egyik legnagyobb port a János vitéz Alföldi-féle "feldolgozása" kavarta, melyben Iluskát Nyugati téri prostituáltként jelenítette meg, holott a Nemzeti Színház szerepe a magyar irodalmi értékek és hagyományok megőrzése lenne. Már csak utolsó csepp volt a pohárban Alföldinek "havasalföldi kirohanása", amikor Erdély elcsatolásának románok által történő megünneplését engedélyeztette volna. Mindezekért összességében a Jobbik Alföldi Róbert leváltását követeli a Nemzeti Színház éléről.

Pörzse Sándor emellett a Magyar Rádiónál a kormányváltás után kiosztott prémiumokról is beszélt. Such György mindösszesen 162 millió forint jutalmat osztott ki munkatársainak távozásuk előtt. Ebből a hatalmas összegből csak közvetlen barátjának, a Petőfi Rádió főszerkesztőjének 12 millió forintot juttatott, holott ez az adó csak és kizárólag zenét sugároz, tehát - emelte ki a rádiós múlttal is rendelkező Pörzse Sándor - szerkesztéséhez különösebb szaktudás és teljesítmény nem szükséges. A Rádió hírműsorainak szerkesztői mindösszesen 31 millió forint jutalommal távoztak, holott objektív, közszolgálati tevékenységük finoman szólva is kívánnivalót hagyott maga után. Ennek alátámasztására Pörzse Sándor a Jobbik Esti Krónikában kimutatott szereplését vette alapul (mely az ORTT nyilvántartásain alapul). Eszerint a Jobbik említés szintjén is mindössze 4,27 %-ban szerepel, azonban beszédidő tekintetében még ennél is rosszabb a helyzet: mindössze 2,02 % a Jobbik szereplési lehetősége. Pörzse Sándor a mai napon azonnali kérdést intéz az illetékes miniszterhez, melyben követelni fogja az adóforintokból kifizetett jutalmak felülvizsgálatát.