Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 23., kedd

7.086 - Projekteket törölt a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervből

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Projekteket törölt a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervből
2010. november 22., hétfő 14:12 InfoRádió / MTI

Útfelújítások mellett nagy projekteket, az államigazgatás elektronizálását és egészségügyi programokat is törölt a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervből (ÚMFT) - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent egyik határozatból.

A kormányhatározat mellékletében felsorolt, törölt projektek között szerepel több Vas és Zala megyei útfelújítás, így például elmarad a Szentgotthárd-Rábafüzes (országhatár) közti út felújítása is.

A nagyobb törölt projektek között van a Hévíz Nemzetközi Gyógyhely egészségturisztikai fejlesztése - Új Fürdő és Terápiás Centrum kialakítása -, valamint a kecskeméti Kreatív Innovációs Központ, és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. IKEA projekt.

Az államigazgatás elektronizálása keretében törölték a hatósági eljárások elektronikus támogatása, és az elektronikus adatcsere az államigazgatási szervek között projektet. E körbe tartozik a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszeren működő elektronikus szolgáltatások informatikai biztonsági auditja és szervezetszintű technológiai értékelése, továbbá a telefonos ügyfélkiszolgálási rendszer, illetve az elektronikus azonosítás megteremtése - mindhármat törölte a határozat.

A törlési listán szerepel még az egészségügyi programok közül a szűrőprogramok és országos kommunikációjuk (a népegészségügyi szervezett szűrési programok támogatása), továbbá a betegazonosítási rendszer fejlesztése, valamint a nemzeti e-Health rendszer bevezetésének a támogatása.