Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 30., kedd

7.154 - Orbán Viktor: Vége az MSZP-pénztáraknak!

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán Viktor: Vége az MSZP-pénztáraknak!
2010. november 29., 16:43 fidesz.hu

A jövőben a nyugdíjbefizetéseket csak nyugdíjra lehet fordítani, az új védett rendszer pedig garantálja a nyugdíjak értékállandóságát - hívta fel a figyelmet hétfőn a Parlamentben Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában.

Simon Gábor azonnali kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz a Parlamentben. A szocialista politikus a magánynyugdíjpénztárak jövőjével kapcsolatosan emelt szót.


A kötelező magánnyugdíjaknak köszönhetően minden egyes magyar dolgozó több mint 100 ezer forint vesztett az elmúlt évek során - jelentette ki válaszában Orbán Viktor. A miniszterelnök rámutatott arra is, hogy ez a szocialista trükk több mint 1000 milliárd veszteséget okozott a költségvetésnek. "Ez egy MSZP-pénztár" - definiálta a magánnyugdíjpénztárakat Orbán Viktor, aki magyarázatképpen hozzátette: a kötelező MSZP-pénztár lényege, hogy az adófizetők pénzét az MSZP-holdudvarhoz tartozó pénzemberek számára privatizálták. Vagyis a magyarok nyugdíjának fedezetét magánbefektetők kezére játszották át, s ezzel a trükkel az egész nyugdíjrendszert a szakadék szélére sodorták - fűzte hozzá. Mint folytatta, a kormány ezeknek a trükköknek kíván véget vetni, ezért nyugdíjmentő intézkedéseket hoztak, rövid és hosszú távon is biztonságba helyezték minden magyar ember nyugdíját.

A jövőben a nyugdíjbefizetéseket csak nyugdíjra lehet fordítani. Az új védett rendszer pedig garantálja a nyugdíjak értékállandóságát - zárta gondolatait.