Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 30., kedd

7.150 - Baranya Róbert: Tolvajnak, hazugnak és gyávának nevezte Gyurcsány Ferenc bukott szocialista kormányfő Orbán Viktort tegnap a parlamentben.

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán meglóbálta Gyurcsány bilincsét

A nyugdíjreform vitája becsábította a legnagyobbakat is a Parlamentbe, Orbán Viktor két szocinak is válaszolt. A többiek visszafogottak voltak, Ujhelyi István házalelnök végzeteset bakizott.

Videó: http://index.hu/video/2010/11/29/orban_meglobalta_gyurcsany_bilincset/

Kapcsolódó:
   Mitől fél? - Gyurcsány és Orbán teljes vitája
   A nevüket sem árulják el a fideszes képviselők
   Schiffer András (LMP) parlamenti felszólalása
   Hegedűs Tamás (Jobbik) parlamenti felszólalása
   Orbán kontra Gyurcsány 2005-2008




Gyurcsány tolvajnak nevezte Orbán Viktort
Magyar Hírlap


Fotók: Burger Zsolt

Tolvajnak, hazugnak és gyávának nevezte Gyurcsány Ferenc bukott szocialista kormányfő Orbán Viktort tegnap a parlamentben. Párttársát, Simon Gábort váltva intézett dühös támadást a miniszterelnök ellen a plenáris ülésen. Gyurcsány azzal vádolta meg a kormányfőt, hogy a nyugdíjrendszer átalakításával ellopja hárommillió ember pénzét, és felszólította Orbán Viktort, hogy a majdani új alkotmány szövege mellett bocsássa népszavazásra a magánnyugdíjpénztárak ügyét is.

Orbán visszautasította a vádakat, és kijelentette, hogy nem az MSZP-től és főleg nem annak volt miniszterelnökétől kérnek kioktatást tisztességből. Hangsúlyozta, hogy a "kötelező MSZP-pénztár" minden állampolgár zsebéből százezer forintot vett ki, az adófizetők pénzét pedig a szocialista holdudvarhoz tartozó pénzemberek és pénzügyi körök számára privatizálták. Megígérte, ennek a szocialista trükközésnek a kabinet ezennel véget vet.

Orbán közölte azt is, hogy nem kérnek a szocialisták bátorságából, amely csak kardlapozást, ártatlan emberek gumilövedékekkel való levadászását, a költségvetés meghamisítását és az ország totális eladósítását jelenti. A jövőben a nyugdíjbefizetéseket csak nyugdíjra lehet majd fordítani - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint az MSZP képviselői félnek az elszámoltatástól.