Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 24., péntek

10.009 - Magyarok Szövetsége Ügyvivő Testületének közleménye > Nyilatkozat a Magyarok Világszövetsége sajtóközleményére

Nyilatkozat az MVSZ sajtóközleményére

A Magyarok Szövetsége a kapcsolatok rendezése érdekében, tárgyalást kezdeményezett a Magyarok Világszövetségével. Az első tárgyalás építő légkörben és eredményes módon zajlott le, majd a két fél tárgyaló küldöttségei - a közös munka alapjaként - párbeszédet folytattak történeti alkotmányunk jogfolytonosságának helyreállításával kapcsolatban.

Mélységes sajnálattal kell megállapítanunk, hogy Magyarok Világszövetsége Sajtószolgálata a Magyarok Szövetsége jó szándékú megkeresésével egy időben elfogadhatatlan stílusú nyilatkozatot bocsátott ki, melyből számunkra az tűnik ki, hogy az MVSZ elnöke valójában nem kíván a nemzet ügyéért elkötelezetten a Magyarok Szövetségével együtt dolgozni.


Mi nem akarunk semmilyen vádaskodásban részt venni, de következetesen ragaszkodunk a tényekhez és az igazsághoz! Ezt várjuk el minden kritikusunktól is, és kérjük, ne kezdjenek személyeskedő lejáratásba, elferdített hírek terjesztésébe. A jelenlegi történelmi helyzetben inkább ildomos fölösleges indulatoktól mentesen, tárgyilagosan nyilatkozni.


A Magyarok Szövetsége a nemzeti érdek elsődlegességének figyelembevételével továbbra is hajlandó együttműködni és további tárgyalásokat folytatni az MVSZ tagjaival, az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló, a nemzet ügyében való alázat jegyében, a közös és érdemi munka érdekében, hiszen történeti alkotmányunk jogfolytonosságának helyreállítása mindenek fölötti nemzeti érdek.


A Magyarok Szövetsége Ügyvivő Testülete ismételten leszögezi elkötelezettségét a magyar nemzet ügyéért folytatott munkában, alapelvként továbbra is a Börzsönyi Nyilatkozat 21 pontját vallja.


A Magyarok Szövetsége keresi az utat a valódi nemzeti összefogás megteremtése érdekében. Tudtuk, tudjuk, hogy óriási feladatra vállalkoztunk. Vukics Ferencnek ebben a munkában máig is ható és elévülhetetlen érdemei vannak.


Kérjük minden eddigi munkánkban sok áldozattal részt vevő szövetségesünket és minden igaz magyar embert, aki nemzetünk ügyéért, a szebb jövőbe vetet hittel és az ügy iránti alázattal képes tenni, fogjon össze velünk!


2011-06-22


A Magyarok Szövetsége Ügyvivő Testületének közleménye