Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 30., csütörtök

10.069 - Orbán Viktor szerint meg kell akadályozni a tüntetéseket, ha az állam érdeke úgy kívánja

Orbán Viktor szerint meg kell akadályozni a tüntetéseket, ha az állam érdeke úgy kívánja
2011. 06. 28. kedd. - 09:07 Kitartas.hu

A parlamenti álellenzék szerencsétlen kis törpepártja vonta kérdőre ma Orbán Viktort, hogy miként kommentálja a kínai miniszterelnök látogatása idején történt rendőri túlkapásokat.

Tulajdonképpen nem is az az érdekes, hogy mit és hogyan interpellált a romkocsmák törzsvendégeiből összeollózott párt, hanem a miniszterelnök válasza. Nem mehetünk el mellette szó nélkül. Orbán Viktor ugyanis lényegében azzal érvelt válaszában, hogy az állami érdek elsőbbséget élvez a szabad gyülekezési joggal szemben. Őnarancssága immáron véglegesen kezd gyógykezelésre szorulni, az állami érdek megmondójának tekinti önmagát, holott azt neki képviselni kellene. Megmondani a nemzetnek kell.

Azzal a nagy 2/3 résszel, amivel a Parlamentben ücsörög és figyelmen kívül hagyja, hogy az csupán a szavazáson résztvevők 2/3-os aránya, szóval azzal már lassan olyan dolgokat enged meg magának, amit tőle komolyabb, nemzetközileg nagyobb tisztelettel övezett és sokkal önállóbb államfők sem. Egy báb ő csupán a nagy nemzetközi játszmában, egy bármikor feláldozható sakkfigura. Hivatalosan gyalog, de mindennapos szóhasználatban egy paraszt. Húzza maga után a bilit és azt hiszi, hogy ő a sofőr. Akik rá illetve pártjára voksoltak, azok jelentős része kezdi megbánni, vagy már meg is bánta. Többek között ezért sem szoktunk mi, hungaristák szavazni, javaslom, mindenki töltse az arra kijelölt napot inkább valami hasznos tevékenységgel ezután.

(Kuruc.info nyomán Naményi András - Kitartas.hu)