Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 26., vasárnap

10.028 - Úti beszámoló Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő észak-amerikai előadókörútjáról (2011. június 1-7.)

From: Ifj. Szilas László
Date: 2011. június 26.
Subject: Szittyakürt
To: Kutasi József Antal

cid:image001.jpg@01CBE73E.B10710D0

ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm


TOVÁBB HARCOLUNK !!!!

 



Az USA-ban élő magyarok is nemet mondanak Trianonra - 2. > 2011. június 23.

 

Úti beszámoló Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő észak-amerikai előadókörútjáról
(2011. június 1-7.)
2. rész
(Az 1. rész a Chicago-ban, a 2. rész a Cleveland-ben és New York City-ben történteket foglalja össze
Hatalmas vastaps zúgott
válaszul, amikor Chicago-ban, Cleveland-ben és New York City-ben is kimondtam: „nem engedünk Trianon revíziójából."

Nemrég az a megtiszteltetés ért, hogy az USA-ban az említett városokban és az azok környékén élő magyar közösségek meghívtak, hogy velük együtt emlékezzek meg a gyalázatos, igazságtalan és nemzeti önrendelkezés elvét sárba tipró diktátum 91. évfordulójáról, illetve tájékoztassam őket a magyarság jelenlegi helyzetéről. Közel egy hetet töltöttem az USA-ban, ahol három megemlékezést és fórumot tartottam Chicago-ban, Cleveland-ben és New York City-ben nemzeti jogvédőként és országgyűlési képviselőként.
Az előadókörút Chicago-ban zajlott eseményeiről szóló beszámoló 1. része itt olvasható.

Röviddel a visszaérkezésem után jött a hír, hogy tucatnyi magyar honfitársunk tette le az állampolgársági esküt Chicago-ban és több más városban is készülnek erre amerikai magyar honfitársaink. Csak így tovább! 
Tovább


 Gaudi-Nagy Tamás az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén emelt szót a magyarellenes román közigazgatási átalakítás ellen és a független képviselők hátrányos helyzete miatt

2011. június 23.

Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének nyári ülésszakán, június 22-én Strasbourgban Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő felvetette a tervezett román közigazgatási átalakítás ügyét, amely az erdélyi magyarságot és különösen a Székelyföldön egy tömbben élő több mint 600 ezer székelyt rendkívül hátrányosan érintené.
8 olyan új régióba sorolnák át őket, amelyek egyikében sem lennének többségben, sőt egyes területeken még a nyelvhasználati jogok érvényesítéséhez szükséges 20%-ot sem érnék el. Nikolai Mladenov bolgár külügyminiszterhez intézett kérdésében azt tudakolta a Jobbik által az ET közgyűlésébe delegált képviselő, hogy vajon Bulgáriában vagy bármely más Európa Tanács-beli tagállamban elképzelhető lenne-e egy ilyen közigazgatási határátszabás, amely egyértelműen megbontja az érintett területek demográfiai arányait az ott élők megkérdezése nélkül, és veszélyezteti az őshonos 1,5 milliós magyar nemzeti közösség életét. Ráadásul egy ilyen lépés ellentétes az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése által 1993-ban elfogadott 1201-es ajánlás ezt tilalmazó 5. pontjával, amelynek betartását Románia vállalta, tehát rá nézve kötelező. A tervezett intézkedés ellen Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és EP-képviselője, valamint a Székely Nemzeti Tanács is tiltakozott (itt és itt).

·         Tovább