Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 27., hétfő

10.036 - Surján László: A politika zavaros, olykor piszkos vizein haladva talán csak egy mentség van: ha a történek az ország érdekeit szolgálják.

From: Kovács Endre <endrekovacs816@freemail.hu>

Date: 2011. június 26.
Subject:: Friss MHL 11-06-26
To: jozsef@kutasi.eu,


Kedves Kovács Endre!

Nincs könnyű helyzetben az RMDSZ, hiszen, mint elnökük fogalmazott még vannak feladatai a kormányban, de egy olyan közigazgatási reformot, mint amilyent az államelnök javasol, nem tud támogatni. Kint is kellene lennie tehát meg bent is.

Nincs könnyű helyzetben Orbán sem, amikor megjátssza a kínai kártyát. Kína nem demokratikus állam, bár haladása, átalakulása figyelemre méltó. Gazdasági ereje valójában felmérhetetlen. Az amerikai állampapírok oly hányadát tartja a kezében, hogy az USA kénytelen odafigyelni minden kínai érzékenységre. Hol van már a megbonthatatlan amerikai-tajvani barátság?

Az Európai Parlamentben Tibetnek sok barátja van, a dalai láma szívesen fogadott vendég, de a tagállamok figyelme Kínára irányul. A politika zavaros, olykor piszkos vizein haladva talán csak egy mentség van: ha a történek az ország érdekeit szolgálják. Jobb lenne a magyaroknak, ha az RMDSZ ellenzékben volna? Jobb lenne-e nekünk, ha miniszterelnökünk a kínai emigránsokkal parolázna? A kérdés nehéz, de a feleletet magától adódik.

Fohászkodjunk. Vasárnap van. Barátsággal köszönt:
Surján László

Ma se felejtsd el ITT MEGNÉZNI tartalomjegyzéket!