Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 21., kedd

9.967 - ÉRTÉKmentés!!!! Magyarország legnagyobb elektronikus KÖNYVTÁRA!

From: Laszlo Csano
Date: 2011. június 21.
Subject: Magyar őstörténeti elektronikus könyvtár
To:  jozsef@kutasi.eu,


ÉRTÉKmentés!!!! Magyarország legnagyobb elektronikus KÖNYVTÁRA

Szeretnék segíteni valakinek, aki önzetlenül ÉRTÉKET hozott létre. Nem beszélt róla, hanem tette a dolgát. Azonban e sok munka veszendőbe mehet!

Tudom, hogy kevés a szabadidőtök, azt a keveset sem biztos, hogy az internet mellett szeretnétek eltölteni. De, ha tehetitek, csak néhány pillanatra is, kérlek Benneteket nyissátok meg ezt az elektronikus könyvtárat,csodálatos dolgokat fogtok felfedezni benne!


Magyar Őstörténeti elektronikus könyvtár megszűnőben http://www.konyv-e.hu/

Ingyenesen létrehoztam és elérhetővé tettem Magyarország legnagyobb elektronikus könyvtárát és könyvtárgyűjteményét méghozzá semmiféle anyagi támogatás nélkül. Világritkaságok vannak benne, és sokszor hasonmásban! Több ezer tétel és több százezer kutatható anyag, aminek elérhetősége hamarosan meg fog szűnni. Egyébként tudjátok, hogy mit jelent az, hogy magyar kultúra? NEM. Mert nem taníthatták meg veletek.


Közületek is amikor megkérdezi az ember, hogy szerintetek mennyi középkori magyar vonatkozású írott dokumentum létezik, ami megmaradt. A válaszok: tíz, száz! S még a legtájékozottabb őstörténeti érdeklődő is max. ezerig jutott el? A hivatalos oldal persze meg hallgat. Szerintetek mennyi van,ami létezik? Minimális számot mondok, ami bizonyítható. TIZENÖT MILLIÓ! Tizenötmillió, tehát minden magyar embernek jutna egy értékes ritkaság! És ez mind létezik a mai napig! Képzeljétek el, hogy mennyi lehetett eredetileg, mert az köztudott, hogy a nagy része elpusztult! És azt gondoljátok, hogy a legtöbbjük latin? Ebben is tévedtek, mert sokkal több görög nyelvű dokumentum keletkezett, sőt nemegyszer az esztergomi érsek az egész keleti egyház feje is volt! Nálunk nem volt egyházszakadás.
Mit nem tudtok még? Hogy a legtöbb írott emlék nem is latin, nem is görög, hanem magyar nyelven született. És sokuk ma is létezik. Elkeseredett harcot folytatok, hogy észrevegyétek... hiába. Mi létezik még a hatalmas pusztulások áradatában? Szinte minden, ami fontos. Minden, amiből újjá lehet születtetni egy országot!


Az egyik törzsünket valaha úgy hívták, hogy MÉD, a medika, az orvoslás tudomány pedig szó szerint azt jelenti, olyan mint a médeké! Mi még az ellenségeinket is meggyógyítottuk. Tudjátok azt, hogy egy innen származó 8 éves Árpád-házi királylány honosította meg a fürdőkultúrát nyugaton! Méghozzá sikerrel, mivel a nyugati félteke nyelveiben mindenhol, eme 8 éves kislány becenevét használják a fürdőkád elnevezésére. Elisabeth


Elgondolkodtató az is, hogy én itt vidéken egyetlen egy angol eredetű szót sem használok a magyar nyelv beszélése közben; addig az angol nyelvű 'társam' több száz magyar eredetű szót használ, amik technikai találmányként kerültek bele az ő nyelvükbe a középkor és az újkor folyamán. Gyakorlatilag sosem tud úgy beszélni, hogy néhány mondatonként ne használna legalább egy magyar eredetű szót! De ezeket már mind nem írhatom meg. A sort végtelenségig lehetne folytatni...

Olvassatok legalább ebben a fennmaradó néhány hónapban, és adjátok
tovább az üzenetet, ha lélekben magyarok vagytok: