Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 3., hétfő

18.498 - Családok támogatása a felelős kormányzati politikákban


Feladó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. március 3. 16:26
Tárgy: Az EMMI 9. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 9. heti hírlevele 2014-03-03
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 9. heti hírlevele
Fontos a kultúrházak közösségépítő szerepének erősítése és bemutatása

Komoly értéket képvisel ma Magyarországon a művelődési házak hálózata, fontos, hogy minél több család fedezhesse fel ezek közösségépítő és kulturális funkcióját – mondta az emberi erőforrások minisztere március 1-jén Budapesten, a Csokonai Művelődési Házban.

A romák helyzetének rendezése a többség és a kisebbség kölcsönös felelőssége

A magyarországi romák helyzete nem rendezhető a többség támogatása nélkül, és Magyarország felemelkedése nem valósulhat meg a cigányság aktív részvétele nélkül – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere február 28-án Budapesten.

Harmincezer pedagógus jelentkezhet a minősítésre a következő tanévben

Összesen 30 ezer tanár és tanító jelentkezhet a pedagógus II. minősítésre a következő tanévben – közölte Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken Szegeden.

Egy ifjúsági ház képes megfogni a szellemi futóhomokot

A Nyitott Ház egy emelkedő városnak, Hatvannak az egyik védjegyévé vált, többek között a civil kezdeményezés és az önkormányzat közötti példás együttműködésnek köszönhetően. Bebizonyosodott, hogy ez az ifjúsági ház jóval több, mint amit az épület falai és kerítése közé tud foglalni. Azt tükrözi, hogy ez a város elhivatott, értékteremtő és a jövő nemzedékekért felelősséget érző emberek társulása – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a „Nyitott Ház az Ifjúságért” projektzáró rendezvényén, pénteken, Hatvanban.

NEA-oklevelet kaptak a nyertes civilek

A Nemzeti Együttműködési Alap 2014-es pályázatain támogatást nyert civil szervezeteknek adott át oklevelet Dr. Latorcai Csaba, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civilek számára rendezett információs nap alkalmából.

Több mint 1,2 milliárd színházaknak és táncegyütteseknek

Az idén meghirdetett működési pályázaton több mint 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre a magyarországi független színházak és táncegyüttesek, valamint a szabadtéri és nemzetiségi színházak működésének támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán.

A mozgást népszerűsítő éjszakai rendezvényt tartanak júniusban

A mozgás éjszakája elnevezéssel tartanak sportrendezvényt június végén a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára – erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtök este egy budapesti sajtótájékoztatón.

Családok támogatása a felelős kormányzati politikákban

Európának csak akkor van jövője, ha megerősítjük a házasság intézményét és a családokat, valamint támogatjuk a kívánt gyermekek megszületését. Ez közös európai ügy - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a V4 (Visegrádi négyek) családügyi szemináriumán, amelyen a V4 tagállamainak családpolitikai kormányzati szerveitől érkezett szakemberek vettek részt.

Országos Innovációs Nap az ELTE-n

Országos Innovációs Napját nyolcadik alkalommal rendezte meg február 26-án az ELTE Pályázati és Innovációs Központja és az Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája. A szakmai és tudományos programok sorában előadást tartott Klinghammer István az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára, az egyetem korábbi rektora. Átadták az ELTE Innovatív Kutatója díját, és negyedik ízben hirdettek eredményt a Hallgatói Innovációs ötletpályázat kapcsán is.

Felzárkózás-politikai nemzetközi konferencia kezdődött Budapesten

A második Orbán-kormány sok területen paradigmaváltással felérő új kormányzati szerkezetben és felfogásban látott munkához 2010-ben. A rendszerváltozás óta nem volt rá példa, hogy a legelesettebbek felzárkózásának ügyét egy kormány ennyire egyértelműen és elkötelezetten vállalta volna fel - mondta megnyitó beszédében Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az „Egymásra utalva” című konferencián, csütörtökön a Budapest Bálnában.

Integrációs sportnapot tartanak ép és fogyatékkal élő gyerekeknek

Integrációs sportnapot tartanak csütörtökön Budapesten, a rendezvényen fogyatékkal élő és ép gyermekekből álló csapatok mérhetik össze ügyességüket több sportágban.

Halász János: kulturális rendszerváltás volt a közgyűjtemények finanszírozásának átalakítása

Kulturális rendszerváltásnak is nevezhető az a strukturális átalakítás, amely a közgyűjteményeket érintette, és amely a finanszírozásukat kiszámíthatóvá és emelkedő mértékűvé tette - hangoztatta Kőszegen kedden Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

A budapesti világbajnokságokra készülnek a jövő úszóbajnokai

Negyedéve indult el a Jövő Bajnokai úszóprogram, melynek keretében a kiválasztott utánpótlás-korosztályok legjobbjai hét régióban, szervezett körülmények között készülnek, s közülük kerülhetnek ki a Budapesten esedékes 2017-es junior és a 2021-es felnőtt világbajnokság magyar indulói.

Újabb 10 milliárd forint az egészségügyi alapellátás fejlesztésére

Magyarország 2014. évi központi költségvetése az Egészségbiztosítási Alap fejezetében az alapellátás finanszírozásának fejlesztésére 10 Mrd Ft többletforrást biztosít –jelentette be Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere a témában tartott sajtótájékoztatón Budapesten.