Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 6., csütörtök

18.514 - Fontos cél az energiaárak stabilizálása és a fogyasztók védelme

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2014. március 6. 17:36
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2014-03-06
Újabb 31 milliárdos projekt zárult le Pest megyében

Az ország legnagyobb csatorna fejlesztési projektjének lezárulása alkalmából mondott köszöntőt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2014. március 6-án, Diósdon. Az érdi térség akár 130 ezer lakójának válhatnak jobbá a hétköznapjai a beruházásnak köszönhetően.

Fejlődő infrastruktúra Komárom-Esztergom megyében

A közép-dunántúli régió már megvalósult, folyamatban lévő és tervezett infrastrukturális fejlesztéseiről számolt be Völner Pál 2014. március 5-én, az esztergomi Smart Vállalkozásfejlesztési Konferencián. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a frissen kidolgozott Nemzeti Közlekedési Stratégia (NKS) sarokpontjai mentén ismertette az elmúlt évek eredményeit és a jövő feladatait.

Ma különvonatként közlekedtek az IC+ kocsik

A MÁV-START Zrt. tavaly nyár végén elkészült IC+ kocsijai utolsó teszt feladatuk teljesítésére, külső elhaladási zajvizsgálatra indulnak márciusban Svájcba.

Felhatalmazáson alapult az orosz-magyar államközi szerződés aláírása

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasítja a Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2014. március 4-i sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Fontos cél az energiaárak stabilizálása és a fogyasztók védelme

2014. március 4-én került sor az Európai Bizottság „Energiaárak és –költségek Európában” című közleményének politikai vitájára Brüsszelben, az Energia Tanács ülésén.

Arányos és igazságos klímapolitikai tehermegosztást javasolnak 2030-ra a Visegrádi Négyek

2014. március 3-án az Európai Bizottság 2020-2030 közötti időszakra vonatkozó klíma- és energiapolitikai keretről szóló közleményének első miniszteri szintű politikai vitája zajlott Brüsszelben, a Környezetvédelmi Tanács ülésén. Az Európai Bizottság a Kiotói Jegyzőkönyv második kötelezettségvállalási időszakának ratifikációjáról is tájékoztatást adott. A Visegrádi Együttműködés (V4), valamint Bulgária és Románia országainak klímapolitikáért felelős miniszterei a V4-ek soros elnökségét betöltő Magyarország vezetésével áttekintették az aktuális nemzetközi és európai uniós klímapolitikai ügyeket.

1,3 milliárdos kormányzati támogatás a Ferihegyi út fejlesztéséhez

A költségvetési forrás biztosítása több mint két kilométer hosszú új főút megépítését teszi lehetővé Budapesten a XVII. kerületben. A Ferihegyi út a keleti városrészben segíti a forgalom elvezetését és javítja a környéken lakók életminőségét – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2014. március 4-én Budapesten.

Ütemesen halad a Biatorbágy-Tata vasútvonal korszerűsítésének tervezése

A Biatorbágy-Tata vasútvonal európai szintű korszerűsítésének tervezése ütemesen halad, a projekt a következő uniós ciklusban a legelsőként megvalósuló beruházások közé tartozik - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken Tatabányán, a vasútvonal fejlesztéséről rendezett sajtótájékoztatón.

Miskolc vonzáskörzetében 3500-an válhatnak a Digitális Közösség tagjaivá

Lezárult a Digitális Közösség Program második szakasza, amelyben a Miskolc járásához tartozó települések lakosai pályázhattak térítésmentes laptopokra, és a használatukhoz kapcsolódó oktatásra. Az európai szinten is egyedülálló program második fázisában összesen közel 3500-an nyújtották be pályázatukat. A miskolci és a járási pályázatok elbírálása és az eredményhirdetés egyaránt márciusban várható, ezt követően kezdődik az eszközök kiosztása. Közlemény.