Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 13., csütörtök

18.537 - Soltész: számos intézkedés született a nők és a családok védelmében


Feladó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. március 10. 17:16
Tárgy: Az EMMI 10. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 10. heti hírlevele 2014-03-10
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 10. heti hírlevele
Ady Endre-emlékkiállítást nyitottak a csucsai Octavian Goga múzeumban

Ady Endre-emlékkiállítást nyitott meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 8-án a Kolozs megyei Csucsán a Boncza-kastélynak abban a melléképületében, amelyikben Ady Endre feleségével, a verseiben Csinszkaként emlegetett Boncza Bertával élt.

Soltész: számos intézkedés született a nők és a családok védelmében

Az elmúlt négy évben számos olyan intézkedést hozott a kormány, amely a nők és a családok védelmét szolgálja a munka- és gyermekvállalás területén - mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

Átalakult a köznevelés rendszere

Az az átalakítás, amely az elmúlt években az oktatásban zajlott, alapjaiban változtatta meg a magyar köznevelés rendszerét - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Jánoshalmán.

Versenyuszoda épül Gödöllőn

Nemzetközi úszó- és vízilabda-események megrendezésére is alkalmas, 50 méteres medencés versenyuszoda épül Gödöllőn – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2014. március 6-án.

Színházfesztivál hálózat Magyarországon

Amikor nyolc évvel ezelőtt elindult a kortárs magyar dráma seregszemléje, a debreceni DESZKA Fesztivál, még újdonság volt. Mára egyfajta színházfesztivál hálózat alakult ki Magyarországon – mondta Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Debrecenben, a DESZKA fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján 2014. március 5-én.

Hatezer bölcsődei férőhely jön létre ebben a ciklusban

Ebben a kormányzati ciklusban több mint hatezer új bölcsődei férőhely jött, illetve jön létre, és további több mint ötezer bölcsődésnek a korábbinál korszerűbb körülményeket biztosíthatnak a régi intézményekben - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a salgótarjáni Százszorszép Bölcsőde alapkőletételén szerdán Salgótarjánban.

Újraindul a roma kulturális pályázat

Roma kulturális események megvalósítására, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására 50 millió forintos keretösszeget különített el a kormányzat azon pályázaton, amelyre március 26-ig várják a beadványokat - közölte Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

Fellendülhet az iskolákban a természttudományok oktatása

Hoffmann Rózsa államtitkár asszony a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban mondott köszöntőt egy laborátadás alkalmából.

Szabadidő, szeretem!

A Kormány kiemelten kezeli a sportot, a sportolást, amelynek egyik legfontosabb feladata a lakosság mentális és egészségi állapotának javítása – jelentette ki dr. Simicskó István az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával szervezett ,,Szabadidő, Szeretem!” elnevezésű, két éve a kerületi lakosok számára ingyenes részvételt biztosító rendezvény sajtótájékoztatóján. Az eseményen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Bús Balázs polgármester, Menczer Erzsébet országgyűlési képviselő.

21. századi múzeumok épülnek a Városligetben

A kormány várakozásai szerint a Liget Budapest projektben olyan új múzeumépületek jönnek létre a Városligetben, amelyek a 21. század színvonalán járulnak hozzá a főváros építészeti örökségének gazdagításához, ugyanakkor tisztelettel kezelik a történeti örökséget - mondta el a projekt március 3-i budapesti sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Egymilliárddal több jut a múzeumügyre

Sikerként értékelte a vidéki múzeumi rendszer tavalyi átalakítását a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének (MVMSZ) hétfői budapesti konferenciáján Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, aki elmondta: a magyar múzeumügy állami támogatása a tavalyi 10,66 milliárdról csaknem 11,71 milliárd forintra emelkedett.

Hölvényi György: közösségeinket megerősítve tudunk értékeket létrehozni

Közösségeinket megerősítve tudunk olyan értékeket létrehozni, amelyek a 21. században összekapcsolnak minket - mondta Hölvényi György, az Emberi erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Scheiber Sándor-díjak átadásán hétfőn Budapesten.