Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 25., kedd

18.566 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium


Feladó:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2014. március 24. 15:49
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2014-03-24
A közigazgatásban felhasználható európai uniós források felhasználásáról tartottak kétnapos magyar-horvát eszmecserét Veszprémben. A pénteki ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a magyar közigazgatási reformot főként EU-s forrásokból valósították meg. Heti hírlevelünkben olvashat továbbá a külhoni magyar felsősök éve program pályázati felhívásairól, a magyar igazságszolgáltatási reform eredményeiről, valamint a sajtófotó készítésének új Ptk.-beli szabályozásáról.
Magyar-horvát eszmecsere az EU-források felhasználásáról

A közigazgatásban felhasználható európai uniós források felhasználásáról tartottak kétnapos magyar-horvát eszmecserét Veszprémben. A pénteki ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a magyar közigazgatási reformot főként EU-s forrásokból valósították meg.

Nagyon fontos a hatékony nemzeti érdekérvényesítés

Noha az Európai Parlamentben pártfrakciók mentén történik a döntéshozatal, az igazán lényeges kérdésekben nagyon fontos a hatékony nemzeti érdekérvényesítés – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Szentendrén, a középiskolások Európai Parlament Modell 12. nemzeti ülésén kedden.

Beigazolódtak az igazságszolgáltatási reform eredményei

Az Európai Bizottság által hétfőn publikált igazságügyi eredménytábla adatai látványosan igazolják a magyar igazságszolgáltatási reform eredményeit - nyilatkozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes az MTI-nek.

Szigorítani kell az elterjedt bűncselekménytípusok büntetési tételeit

Szigorítani kell az elterjedt bűncselekménytípusok büntetési tételeit, és meg kell erősíteni a rendőrséget - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Tolna megyei Bátaszéken tartott sajtótájékoztatón pénteken.

A KIM reagálása a képmáshoz való jogot érintő sajtóhíresztelésekre

A sajtóban megjelent téves állításokkal szemben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy nem változik a sajtófotó készítésének szabályozása az új Ptk. - ban, csupán a megszilárdult bírói gyakorlat került bele az új kódexbe.

A történelmi igazságtétel vezérelte az elmúlt négy év jogalkotását

A történelmi igazságtétel és az áldozatok tisztelete vezérelte az elmúlt négy év jogalkotását, amely megteremtette a lehetőségét, hogy bírósági eljárás indulhasson az emberiesség elleni bűncselekményeket elkövetőkkel szemben - jelentette ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Biszku-üggyel kapcsolatban kedden az MTI-nek.

A közigazgatási reform központi kérdése az ügyfelek minél jobb kiszolgálása

A közigazgatási reform központi kérdésévé tette az ügyfelek minél jobb kiszolgálását, azaz az állam szolgáltató funkcióját - jelentette ki Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára kedden Budapest hetedik kormányablakának ünnepélyes megnyitóján.

Szolgáltató államot építünk

A kormányváltás óta az állam szolgáltató jellegének erősítése határozta meg a közigazgatás rendszerének átalakítását - hangsúlyozta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára pénteken Győrben, a tárca partnerségi programjának rendezvényén.

A magyar-kínai együttműködés perspektíváját hangsúlyozta Balatoni Monika Sanghajban

Számos téren komoly perspektívája van a magyar-kínai kapcsolatoknak, a kínaiak pedig nagyon nyitottnak mutatkoznak a lehetőségek iránt - fogalmazott Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki a második Hudec-hét kapcsán tárgyal Sanghajban.

Megjelentek a külhoni magyar felsősök éve program pályázati felhívásai

Megjelentek a külhoni magyar felsősök éve program pályázati felhívásai: az osztályfőnökök továbbképzésen való részvételre jelentkezhetnek, és kérelmek adhatók be óvoda- és iskolapedagógusok együttműködésének támogatására is.

A jó eredmény erősíti a felvidéki magyarság identitását

A nemzetpolitikai helyettes államtitkár szerint a hétvégi szlovákiai elnökválasztáson a magyar közösség szempontjából született jó eredmény erősíti a felvidéki magyarság identitását.

Negatív tendenciát sikerült megfordítani

A nemzetpolitikai helyettes államtitkár szerint a vasárnapi szerbiai választások eredményei azt mutatják, hogy van lehetőség a magyar út képviseletére, és nem csupán az asszimiláció az egyetlen lehetőség a magyar közösségek számára.