Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 25., kedd

18.565 - Emberi Erőforrások Minisztériuma > 2014. március 24. 17:18


Feladó:
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dátum:
2014. március 24. 17:18
Tárgy: Az EMMI 12. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 12. heti hírlevele 2014-03-24
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 12. heti hírlevele
Idén teljessé válik a hazai art mozik digitális lefedettsége

Sárospatakon Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára átadta a felújított filmszínházat 2014. március 23-án.

Megújult újszülött-gyógyászat Salgótarjánban

Akik az új készülékeket az apró újszülöttek, koraszülöttek gyógyítására fogják használni, a saját bőrükön érezhetik majd, hogy XXI. századi eszközökkel, XXI. századi körülmények között dolgoznak, mondta a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház megújult intenzív újszülött-gyógyászati osztály átadásán Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Az elmúlt négy év egyik legnagyobb eredménye a családok megerősítése volt

A családok megerősítését és középpontba állításukat nevezte az elmúlt négy év egyik legnagyobb kormányzati eredményének az emberi erőforrások minisztere március 22-én a budapesti Millenárison tartott egész napos családi rendezvényen.

A tihanyi bencés apátság csaknem ezeréves tradíciót jelenít meg

A tihanyi bencés apátság olyan, csaknem ezeréves tradíciót jelenít meg, amely nélkül Magyarország jövője sem képzelhető el - mondta az emberi erőforrások minisztere március 22-én az apátsági templomfelújítás első ütemének átadásán.

Célzott szűrőprogramok indulnak országszerte

Célzott szűrőprogramok indulnak országszerte annak érdekében, hogy a lakossághoz közelebb vigyék a megelőzést szolgáló vizsgálatokat - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten.

Az Uffizi kiállításával nyílt meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál

A firenzei Uffizi Képtár gyűjteményének magyar önarcképeiből rendezett, Festők a tükörben című kiállítással nyílt meg a 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál pénteken a Budapesti Történeti Múzeumban.

Párbeszédre van szükség, az elhallgatásnál nincs rosszabb

Párbeszédre van szükség, beszélgetni kell, mert a hallgatásnál, az elhallgatásnál nincs rosszabb - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 20-án Tihanyban a Közös jövőnk - Közös felelősségünk című, a magyarországi zsidó és keresztény közösségek együttéléséről szóló konferencián az apátsági látogatóközpontban. A tárcavezető kiemelte: fontos, hogy a zsidókkal való párbeszéd ne korlátozódjon a holokauszt tragédiájára.

Nyár közepén elkezdődhet a Velencei-tavi Vízi Sportiskola fejlesztése

Nyár közepén elkezdődhet a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) komplex fejlesztése, amellyel Európában teljesen egyedülálló sport- és rehabilitációs központ jön létre - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken, Agárdon.

Jó iskolát mindenkinek!

A köznevelés megújításakor a kormány a gyermekek és a családok érdekeit mindennél fontosabbnak tartva, minőségjavító intézkedések egész sorát vezette be. Iskolabezárások helyett intézményeket nyitott, pedagógus elbocsátások helyett olyan léptékű béremelést hajtott végre, amelynek köszönhetően a pedagógus házaspárok éves szinten egymillió forinttal több pénzt vihetnek haza.

Az idén 250 millió forintra lehet pályázni a szociális földprogramban

A szociális földprogram keretében az idén 250 millió forintra pályázhatnak a hátrányos helyzetű önkormányzatok és azok intézményei - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán.

Fogyatékossággal élők gondozását segítő hidroterápiás részleget adtak át a XXII. kerületben

Fogyatékossággal élő emberek gondozását, fejlesztését segítő hidroterápiás részleget adott át az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön a XXII. kerületi Reménysugár Habilitációs Intézetben.

Közösséget és közös hazát építeni csak együtt tudunk

Első egyetemünk talpkövei arra intenek minket, hogy az építkezést szellemi és lelki értelemben is folytatnunk kell, a magyarságot emelt fejű, ezeréves történelmére és kultúrájára büszke, a jövő iránt józan reményeket tápláló közösséggé kell formálnunk – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Középkori Egyetem épületének átadási ünnepségén, kedden, Pécsett

Új infrastruktúra-támogatási rendszer civil szervezetek részére

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére új elemmel bővül 2014-től a civil szervezetek részére biztosított állami támogatások rendszere. Az új infrastruktúra-támogatási rendszer célja, hogy a Kormány az intézmények által felajánlott szabad kapacitások (ingatlan és ingó vagyon, szolgáltatások) használatba adásával is segítse a köz érdekében tevékenykedő civil szervezeteket.