Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 3., hétfő

18.499 - Együttélésre vannak ítélve a magyarországi közösségek


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. március 3. 15:13
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2014-03-03
Azok az emberek, akiket a kommunizmus áldozatainak neveznek, nem az elnyomás téglakövei, hanem a mi szabadságunk építőkövei – fogalmazott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a kommunizmus áldozatainak emlékére tartott kormányzati megemlékezésen a budapesti Terror Háza Múzeumban. Heti hírlevelünkben olvashat továbbá a bíróságok feladatainak hatékonyabb ellátását elősegítő törvénykezési helyek létrehozásáról, valamint a március 15-én hatályba lépő új Ptk. által teremtett stabil családjogi szabályozásról.
A kommunizmus áldozatai a mi szabadságunk építőkövei

Azok az emberek, akiket a kommunizmus áldozatainak neveznek, nem az elnyomás téglakövei, hanem a mi szabadságunk építőkövei – fogalmazott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a kommunizmus áldozatainak emlékére tartott kormányzati megemlékezésen a budapesti Terror Háza Múzeumban.

Együttélésre vannak ítélve a magyarországi közösségek

Együttélésre vannak ítélve a magyarországi közösségek - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Kisebbség és többség között - A magyar és a zsidó/izraeli etnikai és kulturális tapasztalatok az elmúlt századokban című tanulmánykötet bemutatóján kedden Budapesten.

Kinyílt a magyar közigazgatás az elmúlt négy évben

A magyar közigazgatás az elmúlt négy évben kinyílt, részese lett az egyes országok közigazgatási rendszerei között kialakult versenynek – mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken a közigazgatási ösztöndíjprogram idei nyitóünnepségén, Budapesten.

Szakmailag sikeres a közigazgatási reform

Szakmailag sikeres volt a közigazgatási reform, de egy átalakítás annyit ér, amennyit az emberek éreznek belőle - mondta a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Szekszárdon.

A jövő feladata az új közigazgatás kultúrájának megteremtése

A jövő feladata az új közigazgatás kultúrájának megteremtése - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karán.

Navracsics Tibor vizsgálatot kért az index.hu cikkében szereplő közbeszerzési eljárással kapcsolatban

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát irányító közigazgatási és igazságügyi miniszter felkérte a Hivatal elnökét, Vetési Ivánt, hogy vizsgálja meg az index.hu internetes újságon megjelent hír szerinti közbeszerzési eljárás megfelelt-e a közbeszerzésekre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, valamint a Hivatal belső szabályzatainak.

Aláírták a Veszprém Aréna törlesztőrészleteinek állami átvállalásáról szóló szerződést

A Veszprém Aréna építéséhez felvett hitel törlesztéséből az idén hatszázmillió forintot vállal át az állam a várostól. Az erről szóló szerződést csütörtökön adta át Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, melyet Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere írt alá.

Új törvénykezési helyek jöhetnek létre a járásbíróságokon

A bíróságok feladatainak hatékonyabb ellátását segíti elő a törvénykezési hely létrehozása a járásbíróságokon, az ehhez szükséges törvényi alapok megteremtéséről február 26-i ülésén döntött a kormány. Közlemény.

Stabil családjogi szabályozást teremtett a kormány

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint stabil családjogi szabályozást alakított ki a kormány az elmúlt években és a március 15-én hatályba lépő új Ptk. a gyermekek érdekeit állítja a középpontba.

Visszalépés az ukrán nyelvtörvény eltörlése

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint Magyarország nem ismeri és nem ismerheti el az ukrán nyelvtörvény eltörlését, az egyértelmű visszalépés a kárpátaljai magyarság számára.

Koncert a gyermekekért – Figyelemfelhívás az iskolai és cyber megfélemlítés ellen

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a világháló veszélyeinek tudatosítására, és csökkentse a gyerekeket ért iskolai és internetes zaklatás jelenségét, ezért fontosnak tartja, hogy támogassa az ezt elősegítő civil kezdeményezéseket. Közlemény.