Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 25., kedd

18.571 - Amiket nem tanítottak meg az iskolábanAmiket nem tanítottak meg az iskolában 


Továbbá még nekem se tanítottak semmi olyasmit se, hogy: 
- Hogyan tanulhat meg valaki hatékonyan tanulni.. 
- Saját célkitűzés, határidőkkel, konkrétumokkal, saját álmok, célok, vágyak elérése, de legalább leírása, vagy legalább kiderítése, hogy legyenek sajátok... Az igazság, hogy a mai fiatalok 90%-ának még LEÍRATLAN Saját céljai sincsenek, pedig jópár fiatalt megkérdeztem már.... 
- Milyen hivatalos szervek vannak, amik mire jók AZ ÉN életemben MOST. Tehát pl. milyen Önkormányzatnál milyen támogatásokat, munkalehetőségeket, segélyeket, pályázatokat találni, melyeket pontosan kik, hogy mikor vehetnek igénybe..vagy legalább megemlítenék egy honlapcím keretében, hogy léteznek ilyenek.. 
- Ha külföldre akarok menni akár nyaralni, akár dolgozni, akkor milyen papirokat, vízumokat, stb-ket pontosan hol és hogyan lehet mennyi időre elintézni stb.. 
- Bármilyen egyéb pénzkeresési, befektetési és pénzgazdálkodási módok, módszerek, lehetőségek, tehát pénzzel kapcsolatos GYAKORLATI TUDÁS a JELENBEN, azon kívül, hogy fix órabéres biztos állás és nyugdíj.. még csak el sem mondták, hogy nem csak olyan van, hogy elcseréled az egész életedet órabérre, hanem létezik passzív jövedelem is... 
- Hogy arról ne is beszéljek, hogy még középiskolában is egyetlen szó sem esett a Valódi Egészség eléréséről, Sikerről, Önismeretről, Valódi Képességeink Kibontakoztatásáról, Megértésről, Szeretetről, Sikeres Párkapcsolat kialakításról, a világ JELENLEGI GYARKOLATI működéséről. 

Átlag (nem jogi) egyetemista azt sem tudja, hogy mire és pontosan hogyan jó NEKEM a bíróság MOST (nem a középkorban..), nemhogy olyan ALAP dolgok, mint pl. milyen miniszteri és egyéb VÁROSVEZETÉSI posztok vannak, és melyiknek mi a feladata..ÉS KÖTELESSÉGE, azaz pl. kihez mivel lehetne fordulni, milyen esetekben.. (ha pl. hangos a zene a szomszédban, kátyúsak az utak, kül- vagy bel-építkezni szeretnék, vagy nekem jött kocsival valaki, vagy mit csináljak ha ellopták a személyimet, hol lehet igényelni milyen dokumentumokat, vagy milyen feladata, kötelessége és jogköre van a rendőrségnek, vagy SŐŐŐT, hogy egyáltalán mit kell tudni a személyiről, milyen országokba lehet vele menni mennyi időre és mit csinálnak veled ha még a wcre sem viszed magaddal, vagy milyen módon változnak a TulajdonJogViszonyok ha házasságot kötsz valakivel, vagy gyereked születik, vagy csak örökölnél, ajándékoznál, adnál, vennél, adóznál....semmi GYAKORLATI Emberi és Tulajdonjog, semmi politika, semmi g yakorlatban is hasznosítható dolog az ember Saját céljai eléréséhez, hacsak nem kifejezetten matematikus, kémikus, vagy történelem professzor akar lenni valaki... 

Pedig az igazság, hogy ezek aztán olyan alap dolgok, hogy már általános iskola végefelé legalább alap GYARKORLATI szinten kellene tanítani, hacsak nem akarjuk, hogy már ahhoz is 50 000 forintos órabérrel vámpírkodó jogászt és tripla könyvelőt kelljen felvenni ha albérletet akarok kivenni vagy leadózni az online keresett pénzem, vagy kölcsön akarom adni a gyerekemnek a kocsimat... 
Átlag ember nemhogy megírni de tán még értelmezni sem tud Önmaga, magabiztosan egy egyszerű adás-vétel / kölcsönadás / bérbeadás szerződést VAGY MUNKASZERZŐDÉST, pedig ez már az alap GYAKORLATI dolgok legalapja lenne..... 

+ A jogrendszer működéséről is legalább annyi minimális igazságot el kéne mondani, már általános iskolában, hogy vannak bizonyos alapvető emberi jogaink, meg hogy mik ezek.. 
Persze akinek nem baj, hogy ha nem jogi egyetemen végez a fiaborja az egyetemen akkor képtelen megírni egymaga már egy lakásbérleti szerződést se.. nemhogy ha valami bonyolultabbat akar, pl. saját vállalkozást, hogy ne csak a mekibe mehessen el melozni, mert még arra se tanították meg, hogy hogy írjon jó önéletrajzot nemhogy hogyan adja el magát.. még célkitűzésről se beszélnek.. ez már a hihetetlenség legalja, s a szomorú igazság az, hogy ezen dolgok miatt retten el 10-ből már kb. 10 diák, aki most került ki az általánosból ha csak meghallja már a "tanulás" szót is, vagy hogy mik a céljai az életben.. Mert a tanulás egyenlő lett a súlykolással, olyan dolgok robot memorizálásával, amiknek semmi köze nincs a saját céljainkhoz.. 

mert a céljai egyenlőek lettek azzal, hogy átmennyen a vizsgán, jó jegyet szerezzen..hogy végre békén hagyják és szabadon netezhessen ha már minden egyéb SAJÁT célját leértékelték és részletesen elmagyarázták neki, hogy lehetetlenség, hisz, bárki akit netán látna hogy elérte azt, amit ő akarna (rocksztár lenni stb.) az mind a véletlenen és jószerencsén múllott, de neki el kell felejteni a gyerekes ábrándjait, azaz a VALÓDI saját céljait, hisz neki semmi másra az égegyadta világon nincs szüksége, mint egy biztos stabil állásra és fix jövedelemre a megélhetéshez, hogy majd kapjon nyugdíjat.... nevetséges... Így ölik ki teljesen az ember nagyratörő SAJÁT vágyait, céljait, motivációit, úgy, hogy a buta vakrobot legtöbbje már észre sem veszi, csak aztán azon kapja magát felnőtt korában, hogy nincs pénze, sikertelen, stresszel, szenved és nem érti miért.. 

A matekban lehet nem, de a történelem, biológia, fizika, filozófia stb. órákon kicsit túl sok sarkallatos dolgot tudatosan kihagynak, elferdítenek, illetve hazugságokkal leplezik el, hogy mi az igazság. 
Túl sokszor hagyják ki például: 

- Hogyan érhetjük el SAJÁT céljainkat, és tanulhatunk meg legalább hatékonyan tanulni? 
- Kik vagyunk VALÓJÁBAN és mire is képes a tudat? 
- Milyen háttérhatalmak irányítják VALÓJÁBAN a világot és milyen célokkal? 
- Miért nem ingyen energiával működik minden, mikor már rég feltalálták a vízzel működő motort, vagy a "semmiből" végtelen energiát előállítani képes szuperfejledt technológiákat.. ? 
- Mi az igazság s milyen valódi okok és történések bújnak meg a látszólag értelmetlen háborúk és történelmi események mögött..? 
- Hogyan veszik el folyamatosan az emberek jogait és hitetik el az emberekkel, hogy ezeknek a törvénybe iktatása is igazából az ö érdeküket használja..? 
- Miért próbálja meg tudatosan elbagatelizálni, elnevetségteleníteni ill. eltitkolni a földönkívüliek témáját sok kormány még mindig, mikor már az FBI és a francia kormány is nyílvánosságra hozott kb 60 éve titkosított ufo aktákat? Mi az igazság az UFO-król, a mars terraformálásáról, a holdról, s mi volt (csak volt?) az ufók szerepe az emberiség többezer évvel ezelőtti múltjában. 
- Milyen egyéb szigorúan titkos projektek, emberiségellenes összeesküvések zajlanak jelenleg is az egész bolygón? 
- Milyen egyéb hihetetlen de bolygószintű fantasztikusan jól megtervezett hazugságkampányokkal mossák ki az emberek agyát és hogyan (pl. terrorizmus, járványok) azon célból, hogy végül RFID chippet ültethessenek minden emberbe a totális kontroll végett? 
...stb, stb, stb....egyszóval MI A VALÓDI IGAZSÁG a VALÓBAN FONTOS DOLGOKRÓL? 

Daniel - Láss is, ne csak nézz 

Kapcsolódó: 
   A magyar iskola halott, és egyre több kárt okoz