Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. március 25., kedd

18.568 - Orbán azzal reklámozta hazánkat az araboknak, hogy "meglepően" keveset kell fizetni a magyar munkásnak



Orbán azzal reklámozta hazánkat az araboknak, hogy "meglepően" keveset kell fizetni a magyar munkásnak 
2014-03-24. 06:38 MTI nyomán Kuruc.info 

Magyarország a Nyugat kapuja Kelet felől nézve - így ajánlotta az arab befektetők figyelmébe a magyar gazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Rijádban, a II. Magyar-Arab Gazdasági Fórumon. 

 
Orbán szaúdi barátai körében - nem azon fáradozik, hogy magasabbak legyenek a hazai bérek, inkább a magyar dolgozók olcsóságát reklámozza, mint a rabszolgapiacon

A kormányfő a mintegy 250 résztvevő - magyar és arab üzletemberek, politikusok, diplomaták és kamarai vezetők - előtt Magyarország előnyei közé sorolta például földrajzi elhelyezkedését, a fejlett logisztikai hálózatot, a jól kiépített autópályákat, "a minőségéhez képest meglepően olcsó" munkaerőt, valamint azt is, hogy a munka törvénykönyve rendkívül rugalmas. 

Magyarországon "befektetőbarát kormány várja önöket" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az arab befektetőknek a szaúdi fővárosban. 

Azt is közölte, hogy a tervek szerint idén szeptembertől az eddigi 250-ről 1500-ra nő a Magyarországon tanuló szaúd-arábiai hallgatók száma a felsőoktatásban. 

Mokrin bin Abdel-Aziz herceg, Szaúd-Arábia második miniszterelnök-helyettese azt mondta, céljuk kiaknázni a magyar-szaúdi gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségeket. Hozzátette, nagyra értékelik Magyarországnak az arab világot támogató politikáját. 

A magyar miniszterelnöki küldöttség vasárnap délután érkezett a szaúdi fővárosba, amelynek repülőterén katonai díszsorfallal fogadták. A kormányfőt rijádi útjára elkísérte mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A delegációval tartott több mint száz magyar üzletember is. 

Látogatása második, egyben zárónapján, hétfőn Orbán Viktort külön is fogadja Mokrin bin Abdel-Aziz herceg, miniszterelnök-helyettes, délután pedig Abdel-Latíf az-Zajánival, az Öböl Menti Együttműködési Tanács főtitkárával tárgyal a magyar kormányfő. 

Kapcsolódó: 
   Mérlegen az elmúlt négy év - íme a Fidesz hazugságai és a valóság cigánybűnözés-ügyben 
   Áfacsalók, offshore lovagok gyertek haza! 

Jöjjenek ide az arab multik is, megéri nekik! 
2014. március 24. SVPSZ 

A magyar munkavállalóknak az a része, akik értékteremtő fizikai munkát végeznek, bizony minimálbéren vannak bejelentve. Mivel az egykulcsos adó miatt nagyon rosszul jártak, anyagi ellehetetlenülések biztosított! A hatalom és holdudvara valamint a magyar társadalom jövedelme között mára már nem árok húzódik, hanem szakadék! Ráadásul a szerény jövedelműeket adókkal is sújtják, a hatalmat és holdudvarát, valamint a gazdagokat nem, amiből előbb-utóbb katasztrófa lesz! 

Hogy jön ahhoz egy hatalom, hogy nem veszi ki részét az egyenlő közteherviselésből? Nincs alkotmányos védelem alatt a magyar társadalom négy alaptétele: a termőföld, a vízbázis, az egészségügy, a nyugdíj. Az alatt van viszont a kormánynak oly kedves egykulcsos adó. 

A magyar társadalom egyelőre birkatürelemmel tűri, hogy ezt műveljék vele. Ráadásul még Szaúd-Arábiába is képes a miniszterelnök alázni a magyar munkavállalót. Az új munkatörvénykönyv rendkívül munkavállaló-ellenes. A szakszervezet részéről Gaskó István, a Liga elnöke (havi egymillió fölötti jövedelemmel felruházva) látta el a kézjegyével. Valószínűleg ráijesztettek, hogy vége a nagy jövedelemnek és az egyéb sznob dolgoknak, ha nem írja alá. Életkorára tekintettel érthető is ez a tette, de mi lesz azokkal, akik megválasztották? 

Az Orbán Viktornak oly hálás magyar nép beáll mögé rezsiharcosnak, és minden eddiginél nagyobb békemeneten vesz részt március 29-én... Minél több a megaláztatás, annál nagyobb a ragaszkodás. Ki érti ezt?